Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Η πρώτη νεκρή από το διάταγμα Τραμπ για την μετανάστευση

πηγη twitter: Fox2 Detroit
πηγη twitter: Fox2 Detroit

Την έλεγαν Ναϊμα. Ήταν η μητέρα του αμερικανού πολίτη Μάικ Χάγκερ με καταγωγή από το Ιράκ η οποία πέθανε περιμένοντας να της επιτρέψουν να επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Ο Μάικ που έχει ένα μικρό μαγαζί στο Ντιτρόιτ, ταξίδεψε στο Ιρακ για να μεταφέρει την μητέρα του στις ΗΠΑ προκειμένου να νοσηλευθεί. Όμως, εκείνη πέθανε μια ημέρα μετά την απαγόρευση που περιελάμβανε κι εκείνη από το να ταξιδέψει στις ΗΠΑ με βάση το διάταγμα Τραμπ για την μετανάστευση.

Ο Μάικ Χάγκερ, εγκατέλειψε το Ιρακ με μέλη της οικογένειάς του κατά την διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου. Η μητέρα του Ναϊμα που ζούσε μαζί του στις ΗΠΑ από το 1995 περίμενε να ταξιδέψει μαζί του και να γυρίσουν στο σπίτι τους στις ΗΠΑ και παρότι είχε πράσινη κάρτα δεν της επέτρεψαν να επιβιβαστεί στην πτήση.

Ο Μάικ κατηγορεί προσωπικά τον ίδιο τον Τραμπ για τον χαμό της μητέρας του. «Μας κατέστρεψαν. Πήγα με την οικογένειά μου και επέστρεψα μόνος μου. Κατέστρεψαν την οικογένειά μας. Είμαι σοκαρισμένος».

«Έπρεπε να βάλω την μητέρα μου πίσω στο αναπηρικό αμαξίδιο και να καλέσω ασθενοφόρο. Εκείνη ήταν πολύ ταραγμένη γιατί γνώριζε ότι αν μας έστελναν πίσω στο νοσοκομείο του Ιράκ θα πέθαινε». Και δυστυχώς έτσι έγινε.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε