Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ιταλία: Οκτώ οι επιζώντες στο ξενοδοχείο! Πως κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή!

Ιταλία: Οκτώ οι επιζώντες στο ξενοδοχείο! Πως κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή!

– Οκτώ άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί μετά από 43 ώρες! – ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ
– Είχαν “θαφτεί” κάτω από τη χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε το ξενοδοχείο Rigopiano
– Πρόκειται για τρείς άνδρες, τρεις γυναίκες και δυο παιδιά!
– Είχαν βρεί καταφύγιο κάτω από μια οροφή που υπήρχε αρκετό οξυγόνο για να μπορούν να αναπνεύσουν!
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Oκτώ είναι συνολικά οι επιζώντες που εντοπίσθηκαν στο ξενοδοχείο Rigopiano, σύμφωνα με το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Tg5. που κατέρρευσε εξαιτίας χιονοστιβάδας. Πρόκειται για τρείς άνδρες, τρείς γυναίκες και 2 παιδιά. Πρώτοι ανασύρθηκαν από τα ερείπια μια γυναίκα με το κοριτσάκι της και μεταφέρθηκα σε νοσοκομεία στην Πεσκάρα και την Ακουιλα. Στην συνέχεια οι υπόλοιποι. Οι περισσότεροι είχαν πάθει υποθερμία.

Όλοι αυτοί έζησαν 43 ώρες αγωνίας και τρόμου μη γνωρίζοντας αν τελικά κάποιος θα αντιληφθεί την ύπαρξή τους. Και οι 8 σώθηκαν γιατί βρήκαν καταφύγιο σε μια σοφίτα μιας κουζίνας και μάλιστα είχαν καταφέρει να ανάψουν φωτιά για να κρατηθούν ζεστοί σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες οι επιζώντες εντοπίσθηκαν από τον καπνό.

Οσοι από τους επιζώντες είχαν δυνάμεις έπεφταν στην αγκαλιά των σωτήρων τους με κλάματα στα μάτια, όπως γράφει ο Ιταλικός Τύπος. «Ηταν υπέροχο! Δεν πίστευαν στα μάτια τους! Έπεφταν στην αγκαλιά μας!», δήλωσε ένας από τους διασώστες. Όμως, μετά την πρώτη χαρά για τους διασωθέντες οι άνθρωποι που συμμετέχουν στις έρευνες είναι προβληματισμένοι. Η άνοδος της θερμοκρασίας μαλακώνει το χιόνι και φοβούνται νέες χιονοστιβάδες.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Συνολικά στο ξενοδοχείο Rigopiano, σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, βρίσκονταν 35 άνθρωποι. Με τους οκτώ επιζώντες που εντοπίσθηκαν σήμερα το πρωί, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, ο αριθμός των διασωθέντων αυξάνεται στους 10, ενώ 4 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί. Οι υπόλοιποι 23 περιλαμβάνονται στον κατάλογο των αγνοουμένων.

Θεωρητικά, λένε οι επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης, ένας άνθρωπος θα μπορούσε να επιζήσει μέχρι και τρεις ημέρες αν βρίσκεται σε σημείο στο οποίο υπάρχει αρκετό οξυγόνο.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, το ξενοδοχείο Rigopiano είχε χτιστεί σε σημείο πολύ επικίνδυνο -ακριβώς κάτω από βουνοπλαγιά- και οι πρώτοι του ιδιοκτήτες, ένας εξ αυτών πρώην δήμαρχος της περιοχής, είχαν κατηγορηθεί για αυθαίρετη δόμηση και μετέπειτα νομιμοποίησή της. Στο τέλος της δίκης, όμως, είχαν όλοι τους αθωωθεί.

Με την άνοδο της θερμοκρασίας κατά την σημερινή ημέρα, οι διασώστες της Πολιτικής Προστασίας, των Αλπίνων και της Πυροσβεστικής πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στο έργο τους, διότι υπάρχει κίνδυνος νέων κατολισθήσεων και αποκόλλησης χιονιστιβάδων.

πηγη φωτο: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε