Κόσμος

Κάμερον: Ας προετοιμαστούμε για θυσίες

Δύσκολες αποφάσεις και θυσίες από την ευρωζώνη πρόκειται να ζητήσει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Σε αποσπάσματα της ομιλίας που θα εκφωνήσει στη σύνοδο της G20 στο Λος Κάμπος του Μεξικού, ο Κάμερον εκτιμά πως η ευρωζώνη πρέπει να προετοιμαστεί για θυσίες ώστε να μην μεταδοθούν οι οικονομικές δυσχέρειες της Ευρώπης στην υπόλοιπη παγκόσμια οικονομία.

“Αν η ευρωζώνη θέλει να διατηρηθεί θα πρέπει τουλάχιστον να λάβει ορισμένες δύσκολες αποφάσεις”, επισημαίνει ο βρετανός πρωθυπουργός.

Οι εναλλακτικές προοπτικές θα μπορούσαν να είναι “μια διαρκής στασιμότητα που θα προκληθεί από την κρίση στην ευρωζώνη, μια ρήξη που θα είναι το αποτέλεσμα της ανικανότητας να γίνουν σεβαστές οι θεμελιώδεις αρχές της οικονομίας, με σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις οι οποίες θα βλάψουν σημαντικά της παγκόσμια οικονομία, συμπεριλαμβανομένης και της βρετανικής”, υπογραμμίζει ο Βρετανός πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τέλεια καταιγίδα στην παγκόσμια οικονομία

Η G7 θέλει την Ελλάδα στο ευρώ!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κυβέρνηση Τραμπ δημοσιοποιεί χιλιάδες απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στις ΗΠΑ το 1968
Οι 230.000 σελίδες των αρχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα προέρχονται κυρίως από την έρευνα του FBI για τα ταξίδια στο εξωτερικό του φερόμενου ως δολοφόνου του Κινγκ, και την κατάθεση συγκρατουμένου του
Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ αγκαλιάζεται από τη σύζυγό του Κορέτα Σκοτ Κινγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο νοσοκομείο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, όπου αναρρώνει από τραύμα από μαχαίρι μετά από επίθεση γυναίκας. Αριστερά είναι η μητέρα του, Alberta Williams King
«Ο Τζο Μπάιντεν είχε πάρει υπνωτικά στο debate με τον Τραμπ», λέει ο γιος του Χάντερ – «Έμοιαζε με ελάφι που πάγωσε από τα φώτα»
«Ο Τζο Μπάιντεν, νομίζω, έκανε το πιο ανιδιοτελές πράγμα που γνωρίζω να έχει κάνει οποιοσδήποτε πολιτικός στην ιστορία αυτής της γ@@@@@@@ς χώρας. Αποσύρθηκε για να σώσει το κόμμα».
Ο Τζο Μπάιντεν