Σάββατο, 1 Ιουν.
27oC Αθήνα

Καψώνι των ΗΠΑ στον Νίκολας Μαδούρο!

Καψώνι των ΗΠΑ στον Νίκολας Μαδούρο!

Άδεια να περάσει το προεδρικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας από το αμερικανικό εναέριο χώρο ζήτησε το Καράκας αλλά εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι!

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο θα ταξιδέψει στην Κίνα. Και οι αρχές της Βενεζουέλας ζήτησαν άδεια από τις ΗΠΑ να περάσει το αεροσκάφος του από τον εναέριο χώρο τους.

Ο Μαδούρο αναχωρεί από το Καράκας το Σάββατο. Όπως ανακοινώθηκε, η επίσκεψή του στην Κίνα θα γίνει από τις 21 έως τις 24 Σεπτεμβρίου μετά από πρόσκληση του Κινέζου ομολόγου του, Σι Ζινπίνγκ, προκειμένου να «ενισχύσει τις στρατηγικές σχέσεις» των δυο χωρών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βενεζουέλα, έχουν ιδιαίτερα τεταμένες διπλωματικές σχέσεις και έχουν πάψει να διατηρούν διπλωματικές αποστολές από το 2010

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ελίας Χούα χαρακτήρισε «προσβλητική» την άρνηση της Ουάσιγκτον να επιτρέψει στο αεροσκάφος του Μαδούρο να πετάξει πάνω από τον αμερικανικό εναέριο χώρο.

«Πιστεύουμε ότι η άρνηση, είναι μια ακόμη προσβολή του αμερικανικού ιμπεριαλισμού κατά της κυβέρνησης μας» δήλωσε ο Χούα. «Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τον εναέριο χώρο του σε ένα αεροπλάνο που μεταφέρει αρχηγό κράτους σε διεθνή συνάντηση», πρόσθεσε.

Ο υπουργός, ο οποίος θα συνοδεύσει τον Μαδούρο, είπε ότι ελπίζει οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών να «διορθώσουν το λάθος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Black out στη Βενεζουέλα, πολιτικό… δάκτυλο βλέπει ο Μαδούρο!

Έλληνας … βαποράκι, πιάστηκε στο Καράκας

Επτά ώρες στους δρόμους του Καράκας η σορός του Τσάβες! (ΦΩΤΟ)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε