Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Led Zeppelin: Celebration Day από το κανάλι τους στο YouTube για 72 ώρες (video)

Led Zeppelin: Celebration Day από το κανάλι τους στο YouTube για 72 ώρες (video)

Οι Led Zeppelin θα πραγματοποιήσουν μία προβολή στο Youtube streaming για την συναυλία της μπάντας Celebration Day, που δόθηκε το 2007 και ήταν αφιερωμένη στον ιδρυτή της Atlantic Records, Αχμέτ Ερτεγκιούν.

Η ταινία των Led Zeppelin θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι της μπάντας στο YouTube για μόλις τρεις ημέρες. Η πρεμιέρα θα γίνει το Σάββατο, 30 Μαΐου.

Στις 10 Δεκεμβρίου του 2007 οι Led Zeppelin έδωσαν μία και μοναδική συναυλία στο Ο2 Arena του Λονδίνου με τα ιδρυτικά μέλη των Led Zeppelin, John Paul Jones, Jimmy Page και Robert Plant να μοιράζονται τη σκηνή με τον Jason Bonham, γιο του πρώην ντράμερ του συγκροτήματος John Bonham, ο οποίος είχε πεθάνει το 1980.

Πάνω από 27 εκατομμύρια άνθρωποι υπέβαλαν αίτηση για να αποκτήσουν ένα εισιτήριο και να παρακολουθήσουν τη συναυλία, σε μια παγκόσμια λαχειοφόρο αγορά. Τελικά το πολυπόθητο “μαγικό χαρτάκι” κατάφεραν να αποκτήσουν 20.000 άτομα.

Όπως παρουσιάζεται στην ταινία, το συγκρότημα στη δίωρη συναυλία ερμήνευσε 16 από τα πιο εμβληματικά τραγούδια του, συμπεριλαμβανομένων των “Whole Lotta Love”, “Kashmir”, “Black Dog”, “Dazed and Confused”, “Stairway to Heaven” και στο δεύτερο encore το “Rock and Roll”.

“Το θέμα με τους Led Zeppelin ήταν πως αν και ήταν πάντα τέσσερις κορυφαίοι μουσικοί, μπορούσαν να παίξουν σαν συγκρότημα”, δήλωσε ο Page το 2012 με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του dvd και του άλμπουμ για τη συναυλία Celebration Day.

Το dvd Celebration Day και το live άλμπουμ που το συνόδευε κυκλοφόρησαν αρχικά το 2012, με τον δίσκο να κατακτά το βραβείο Grammy στην κατηγορία καλύτερο ροκ άλμπουμ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις