Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Liberation: Γαλλία και Ιρλανδία κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν διακοπές ρεύματος αυτό τον χειμώνα

Liberation: Γαλλία και Ιρλανδία κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν διακοπές ρεύματος αυτό τον χειμώνα

«Αυτούς τους οχτώ μήνες, όχι μόνο δεν υπήρξαν διακοπές ρεύματος στην Ευρώπη, αλλά καταφέραμε επίσης να γεμίσουμε τις αποθήκες αερίου μας κατά περίπου 96%. Είμαστε ασφαλείς για τον χειμώνα», ήταν η δήλωση που έκανε πριν από λίγες ημέρες, στις 4 Δεκεμβρίου, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ωστόσο η ιταλική εφημερίδα Liberation, σε σημερινό δημοσίευμά της αναφέρει πως Γαλλία και Ιρλανδία είναι επίφοβες για διακοπές ρεύματος τον χειμώνα που διανύουμε.

Η Liberation επικαλείται έκθεση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς (Entsoe) για την αξιολόγηση της ασφάλειας του εφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα με την οποία η Γαλλία και η Ιρλανδία κινδυνεύουν περισσότερο από διακοπές ρεύματος αυτό τον χειμώνα.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι ανησυχίες υφίστανται για τη Βρετανία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Μάλτα και την Κύπρο.

Ειδικά σχετικά με τις ανησυχίες που αναφέρθηκαν για την Κύπρο, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς εξηγεί ότι «είναι απίθανο η Κύπρος να αντιμετωπίσει προβλήματα» αυτό το χειμώνα, αλλά ότι λόγω της απομόνωσής της, θα μπορούσαν να υπάρξουν προβλήματα με τη διαθεσιμότητα ισχύος «σε περίπτωση απρογραμμάτιστων διακοπών και δυσμενών καιρικών συνθηκών». 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις