Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Lockdown αλλά με αλλαγές ανακοίνωσε η Ουαλία

Lockdown αλλά με αλλαγές ανακοίνωσε η Ουαλία
photo Reuters

Τρεις αλλαγές στους περιορισμούς λόγω του κορονοϊού ανακοίνωσε η Ουαλία, ενώ διατηρεί για ακόμη τρεις εβδομάδες το lockdown.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην Ουαλία, Μαρκ Ντρέικφορντ, οι πολίτες θα επιτρέπεται να ασκούνται σε ανοιχτούς χώρους περισσότερο από μία φορά τη μέρα, χωρίς αυτό να εμπλέκει μακρινές μετακινήσεις, λειτουργία φυτώριων και κέντρων κηπουρικής, με την προϋπόθεση να τηρούνται οι αποστάσεις, άνοιγμα των βιβλιοθηκών και των κέντρων ανακύκλωσης.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων είπε ότι δεν υπάρχει απόφαση για άνοιγμα των σχολείων τον Ιούνιο και πρόσθεσε ότι θα συνεχιστεί η κοινή προσέγγιση με την υπόλοιπη Βρετανία, αλλά ενδεχομένως με διαφορετική ταχύτητα.

Και η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Νικόλα Στέρτζον έχει δηλώσει ότι μάλλον θα υπάρξει διαφοροποίηση από την Αγγλία σε ό,τι αφορά τις νέες οδηγίες που πρόκειται να ανακοινώσει την Κυριακή ο Μπόρις Τζόνσον, υποστηρίζοντας ότι τα τέσσερα κράτη μπορούν να ακολουθήσουν τις αλλαγές σε διαφορετικό χρόνο. Προς το παρόν είπε πρέπει να διατηρηθεί το μήνυμα «μένουμε σπίτι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις