Κόσμος

Lockdown: Πάνω από 2.000 παραβάσεις και πρόστιμα 264.450 ευρώ σε μια ημέρα

Σε 2.062 ήταν οι χθεσινές παραβάσεις των μέτρων περιορισμού που έχει επιβληθεί μετά το lockdown σε συνολικά 64.462 χθεσινούς ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 264.450 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων του lockdown. Οι χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις είναι τρεις. Σε δύο καταστήματα επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικού ύψους 10.000 ευρώ διότι βρίσκονταν σε λειτουργία ενώ βασει νόμου έχει ανασταλεί η λειτουργίας τους.

Σε δύο μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικού ύψους 6.000 ευρώ, διότι δεν τηρούσαν τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού. Σε ιδιωτικό χώρο διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων στην Κρήτη επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικού ύψους 6.000 ευρώ για τη διοργάνωση εκδήλωσης.

Το 57,3% των κλήσεων αφορούσαν παραβάσεις στους περιορισμούς κίνησης (μη αποστολή sms, μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης), το 39,6% για μη χρήση μάσκας και το 2,3% για μη τήρηση αποστάσεων. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στην τήρηση των μέτρων για την μετακίνηση πεζών και οχημάτων, τη λειτουργία των καταστημάτων πώλησης τροφίμων και των δημόσιων φορέων.

Ο κύριος όγκος και των χθεσινών ελέγχων διενεργήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. (63.559), ενώ συμμετέχουν και το Λιμενικό Σώμα, η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Δημοτική Αστυνομία και οι Περιφέρειες.

Τέλος, το τετραψήφιο 1520 δέχτηκε συνολικά 6.816 κλήσεις που αφορούσαν σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
33χρονος στην Πενσιλβάνια αποκεφάλισε τον πατέρα του και ανέβασε βίντεο με το κομμένο κεφάλι στο ίντερντετ
Σύμφωνα τους εισαγγελείς ο Τζάστιν Μον πυροβόλησε τον πατέρα του με ένα πιστόλι που μόλις είχε αγοράσει και στη συνέχεια τον αποκεφάλισε χρησιμοποιώντας μαχαίρι κουζίνας και ματσέτα
O Τζάστιν Ντ. Μον
«Ο Μασκ εκδικείται τον Τραμπ»: Ο βιογράφος του μεγιστάνα αποκαλύπτει τα κίνητρα πίσω από την ίδρυση του «Κόμματος της Αμερικής»
«Ως επιχειρηματίας είναι τεχνοκρατικά ικανός, αλλά αδίστακτος ως προς τη διαχείριση ανθρώπων» σημειώνει ο Ολιβιέ Λασκάρ - Οι έξι προκλήσεις για το νέο κόμμα Μασκ, σύμφωνα με την Washington Post
Έλον Μασκ
Πυρά Τραμπ κατά Μασκ: «Εκτροχιάζεται και εξελίσσεται σε σκέτη καταστροφή» – Η ειρωνική απάντηση του δισεκατομμυριούχου
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε γελοία την απόφαση του Έλον Μασκ για νέο κόμμα και του θύμισε ότι αυτό των Ρεπουμπλικανών είναι πολύ επιτυχημένο
Ντόναλντ Τραμπ και Έλον Μασκ
Κρίσιμη συνάντηση Μπενιαμίν Νετανιάχου και Ντόναλντ Τραμπ: Άκαρπες οι πρώτες διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
«Βγάλαμε ήδη πολλούς ομήρους, αλλά σε ό,τι αφορά τους ομήρους που απομένουν, θα βγει καλός αριθμός. Νομίζουμε πως θα γίνει αυτή την εβδομάδα» είπε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Έφτασαν τους 82 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας, ανάμεσά τους και 28 παιδιά - Δύσκολο το έργο των διασωστών
Ο κυβερνήτης της κομητείας Κερ, Λάρι Λίθα, μάλιστα, προειδοποίησε για νέες σφοδρές βροχοπτώσεις - Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως πιθανόν θα επισκεφθεί την πολιτεία Τέξας την Παρασκευή (11η Ιουλίου)
Βυθισμένα αυτοκίνητα από τις πλημμύρες στο Τέξας
3