Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Λονδίνο: Αρκούσαν 8 λεπτά στους δράστες για να σκορπίσουν τον θάνατο! [pic]

Λονδίνο: Αρκούσαν 8 λεπτά στους δράστες για να σκορπίσουν τον θάνατο! [pic]

Η αντίδραση της αστυνομίας του Λονδίνου ήταν άμεση και αποτελεσματική, αφού και οι τρεις δράστες εξουδετερώθηκαν, ωστόσο είχαν προλάβει να “πληγώσουν” και πάλι την Αγγλία…

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εξτρεμιστές έπεσαν με ένα φορτηγάκι πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και κατόπιν μαχαίρωσαν ανθρώπους που είχαν βγει στην κοντινή γνωστή αγορά Μπόροου Μάρκετ το βράδυ του Σαββάτου.

Και οι τρεις δράστες σκοτώθηκαν από τα πυρά ένοπλων αστυνομικών, ωστόσο είχαν προλάβει να σκορπίσουν τον θάνατο. Πάνω από 48 τραυματισμένοι πολίτες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Η αστυνομία ανέφερε ότι ένοπλα στελέχη της ανταποκρίθηκαν στις κλήσεις για επιθέσεις με μαχαίρια στο Μπόροου και ότι άνοιξαν πυρ.

Οι οπλισμένοι αστυνομικοί «αντέδρασαν πολύ γρήγορα και με γενναιότητα και ήλθαν αντιμέτωποι με τους τρεις άνδρες υπόπτους, τους οποίους πυροβόλησαν και σκότωσαν στο Μπόροου Μάρκετ», δήλωσε ο Μαρκ Ρόουλι, ανώτερος αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας.

«Οι ύποπτοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς που τους πυροβόλησαν μέσα σε οκτώ λεπτά από την πρώτη κλήση. Οι ύποπτοι φορούσαν γιλέκα που έμοιαζαν να περιέχουν εκρηκτικά, αλλά αργότερα αποδείχθηκε πως ήσαν ψεύτικα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι άνδρες είχαν ζωστεί με κυλινδρικού σχήματος αντικείμενα, που έμοιαζαν με μεταλλικά κουτάκια. Το πτώμα του ενός εικονίζεται σε φωτογραφικό υλικό, στο έδαφος, έξω από την παμπ Wheatsheaf. Άλλος ένας άνδρας, που φέρεται να ήταν ο δεύτερος δράστης, εικονίζεται πεσμένος στο έδαφος σε μικρή απόσταση.

Δείτε τη φωτογραφία

Ένας δημοσιογράφος του Ρόιτερς μετέδωσε ότι άκουσε ισχυρούς κρότους, που θα μπορούσαν να είναι ελεγχόμενες εκρήξεις στις οποίες ενδέχεται να προχώρησαν πυροτεχνουργοί της αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε