Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Λονδίνο: Πετούσαν καρέκλες και ποτήρια στους τρομοκράτες! Μαχαίρωσαν κοπέλα 15 φορές

Λονδίνο: Πετούσαν καρέκλες και ποτήρια στους τρομοκράτες! Μαχαίρωσαν κοπέλα 15 φορές

Είναι οι ήρωες του Λονδίνου. Άνθρωποι που έζησαν τον τρόπο και προσπάθησαν να αντιδράσουν, να επιτεθούν στους δράστες, να τους σταματήσουν από το φονικό αμόκ τους. Είναι πολίτες που βρίσκονταν στις παμπ της αγοράς Μπόροου, όταν οι δράστες οπλισμένοι με μαχαίρια άρχισαν να μαχαιρώνουν αδιακρίτως.

Όταν οι δράστες άρχισαν να την επίθεση και ενώ κανείς ακόμη δεν είχε καταλάβει καλά καλά πως το Λονδίνο δεχόταν μια ακόμη τρομοκρατική επίθεση, οι θαμώνες των πάμπ στη Μπόροου Μάρκετ οπλίστηκαν με ό,τι μπορούσαν για να αντιμετωπίσουν τους δράστες.

Καρέκλες, ποτήρια μπύρας, σκαμνιά και ό,τι άλλο μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ως όπλο, το έκαναν. «Άνθρωποι πετούσαν ποτήρια και καρέκλες και νόμιζα πως ήταν καυγάς. Αλλά μετά κατάλαβα πως ήταν κάτι περισσότερο, ο κόσμος έτρεχε», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στη Sun. «Αμέσως μετά, μπήκαν στο εστιατόριό μας. Ο κόσμος φώναζε “έχουν μαχαίρια”», συνέχισε.

Όλα αυτά ενώ το γύρο του internet κάνει ένα video που δείχνει αστυνομικούς να μπαίνουν σε ένα από τα μπαρ της περιοχής και να ζητούν από τον κόσμο να πέσει στο πάτωμα, χωρίς όμως να εξηγούν τι έχει συμβεί!

“Πέστε όλοι κάτω, όλοι κάτω” φωνάζουν οι αστυνομικοί στους θαμώνες που είναι πανικόβλητοι… Πριν λίγα λεπτά έπιναν χαλαροί το ποτό τους και διασκέδαζαν και ξαφνικά βρίσκονται να κρύβονται κάτω από έπιπλα και να προσεύχονται να μην πάθουν κακό.

Μαχαίρωσαν γυναίκα 15 φορές!

 

Μάρτυρας που δήλωσε πως τον λένε Gerard, είπε στο BBC πως είδε «τρεις Μουσουλμάνους να μαχαιρώνουν μια κοπέλα. Της επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν κι άλλον έναν άνδρα. Τους πετούσα μπουκάλια, κανάτες, καρέκλες, σκαμνιά. Έτρεχαν και φώναζαν “αυτό είναι για τον Αλλάχ”. Μαχαίρωσαν την κοπέλα 10 ίσως 15 φορές. Μου φώναζε “βοήθησέ με, βοήθησέ με”. Αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα», είπε.

Ο Gerard Vowls είπε στον Guardian πως είδε μια γυναίκα να δέχεται επί8εση με μαχαίρι από τρεις άνδρες στη Γέφυρα του Λονδίνου. Πετούσε καρέκλες, ποτήρια και μπουκάλια να τους σταματήσει αλλά δεν τα κατάφερε. «Συνέχισαν να έρχονται για να με μαχαιρώσουν. Μαχαίρωναν τους πάντες. Κακοί άνθρωποι. Θέλω να ξέρω αν έζησε το κορίτσι. Περπατούσα μισή ώρα κλαίγοντας, δεν ήξερα τι να κάνω», τόνισε.

Τιμή στους ήρωες

Η αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου Κρεσίντα Ντικ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, έπλεξε το εγκώμιο αστυνομικών, μελών των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και απλών πολιτών που έσπευσαν να βοηθήσουν τραυματίες και να αντιμετωπίσουν τους δράστες των επιθέσεων στο Λονδίνο. «Τις πρώτες πρωινές ώρες επισκέφθηκα ένα από τα νοσοκομεία στο Λονδίνο. Εκεί άκουσα αληθινά αξιοσημείωτες ιστορίες για εξαιρετικά θαρραλέες ενέργειες από αστυνομικούς που βρίσκονταν ή όχι σε υπηρεσία και απλούς ανθρώπους που έτρεξαν προς τον κίνδυνο την ώρα του επεισοδίου.

«Πάρα πολλοί άνθρωποι διακινδύνευσαν την ασφάλειά τους για να βοηθήσουν άλλους και να περιθάλψουν τους σοβαρά τραυματισμένους και να αντιμετωπίσουν τους ύποπτους ως δράστες. Το θάρρος αυτών των ανθρώπων στη διάρκεια της επίθεσης και μετά απ’ αυτήν ήταν εξαιρετικό και αποτίω φόρο τιμής σε όλους τους … Είμαι σίγουρη πως βοήθησαν να σωθούν ζωές», τόνισε η αρχηγός της λονδρέζικης αστυνομίας.

Με πληροφορίες από Mirror, Telegraph και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε