Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μαζική ανθρωπιστική επιχείρηση της UNICEF για τα παιδιά της Συρίας

Μαζική ανθρωπιστική επιχείρηση της UNICEF για τα παιδιά της Συρίας

Περισσότερο από δέκα φορές αυξήθηκε ο αριθμός των παιδιών προσφύγων από τη Συρία σε λιγότερο από ένα χρόνο, εκτιμά η Unicef, η οποία συνεχίζει τη μαζική ανθρωπιστική επιχείρηση στην περιοχή.

Μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές επιχειρήσεις που έχει αναλάβει ποτέ η UNICEF βρίσκεται σε εξέλιξη για τα παιδιά – πρόσφυγες από την Συρία. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των προσφύγων της Συρίας ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια, με τους μισούς από αυτούς να είναι παιδιά.

Η UNICEF εκτιμά ότι υπήρξε περισσότερο από δέκα φορές αύξηση του αριθμού παιδιών προσφύγων από τη Συρία – από 70.000 σε πάνω από 1 εκατομμύριο – σε λιγότερο από ένα έτος. Τις τελευταίες εβδομάδες, κατά μέσο όρο, 2.500 παιδιά διασχίζουν τα σύνορα της Συρίας κάθε μέρα.

Οι μισοί από τους πρόσφυγες της Συρίας είναι παιδιά, σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF, η οποία συνεχίζει την ανθρωπιστική επιχείρηση στην περιοχή.

Για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων ανθρωπιστικών αναγκών βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα για την έγκαιρη τοποθέτηση βασικών εφοδίων, όπως εμφιαλωμένου νερού, δεξαμενών νερού και ταμπλέτων καθαρισμού του νερού, μπιτονιών, διατροφικών εφοδίων, σετ υγιεινής και για την καταπολέμηση διαρροϊκών ασθενειών, σαπουνιών, κουβερτών, ρούχων για το χειμώνα και άλλων οικιακών υλικών.

Παράλληλα, καθώς ξεκινά η νέα σχολική χρονιά σε ολόκληρη την περιοχή, η UNICEF υποστηρίζει την επιστροφή των παιδιών στη μάθηση, παρέχοντας σχολικές τσάντες, σχολικό υλικό και εξοπλισμό.

Από την αρχή του έτους, η UNICEF έχει προσφέρει σε περισσότερους από 10,2 εκατομμύρια ανθρώπους που πλήττονται από την κρίση ασφαλές πόσιμο νερό, έχει εμβολιάσει περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια παιδιά κατά των ασθενειών, ενέταξε 278.000 παιδιά σε προγράμματα εκπαίδευσης και παρείχε ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε 468.000 παιδιά.

Ως μέρος της μεγαλύτερης έκκλησης που έχουν ποτέ απευθύνει τα Ηνωμένα Έθνη στην ιστορία, η UNICEF ζήτησε 470 εκατομμύρια δολάρια για τα προγράμματά της στην Συρία και εξακολουθεί να χρειάζεται ακόμη 189 εκατομμύρια για το ανθρωπιστικό της έργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συρία: Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του πόλεμου! Μια θαλασσα προσφύγων σε καταυλισμούς χιλιομέτρων! ΦΩΤΟ

Πάνω από 2 εκατομύρια οι πρόσφυγες από την Συρία

 

Μπορεί η Ελλάδα να δεχτεί κι άλλους πρόσφυγες; Δείτε το ντοκιμαντέρ για να καταλάβετε

Εκατομμύρια παιδιά θα εμφανίσουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη εξαιτίας του υποσιτισμού, σύμφωνα με την UNICEF

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε