Κόσμος

Moderna: Δεσμεύεται να παραδώσει 1 δισεκατομμύριο εμβόλια στις πιο φτωχές χώρες το 2022

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα πως ο κορονοϊός δεν πρόκειται να εξαλειφθεί, αν ο εμβολιασμός δεν προχωρήσει και στις πιο φτωχές χώρες, σε πολλές από τις οποίες τα εμβόλια δεν έχουν φτάσει ακόμη. 

Επιπλέον έχει εκφράσει τον φόβο ότι όσο δεν προχωρά ο εμβολιασμός στις χώρες αυτές, ελοχεύει ο κίνδυνος νέων μεταλλάξεων, που ενδέχεται να ξεπεράσουν τις άμυνες των εμβολίων.

Σήμερα η φαρμακοβιομηχανία Moderna Inc ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να παραδώσει 1 δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της για την Covid-19 σε φτωχές χώρες το 2022, εκτός από τις δόσεις που έχει ήδη υποσχεθεί στον παγκόσμιο μηχανισμό COVAX.

Το επόμενο έτος η εταιρεία προβλέπει ότι θα παρασκευάσει 2-3 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.

«Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 250 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί σε όλον τον κόσμο με το εμβόλιο της Moderna. Ωστόσο, αναγνωρίζουμε ότι η πρόσβαση στα εμβόλια παραμένει πρόκληση για πολλές περιοχές του κόσμου», ανέφερε σε επιστολή του ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Στεφάν Μπανσέλ.

Η επιστολή αυτή αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Moderna.

Τον Μάιο η εταιρεία είχε δεσμευτεί ότι θα παραδώσει στον μηχανισμό COVAX έως και 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της από το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και μετά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Η δολοφονία των ηγετών της Χαμάς στο Κατάρ θα άνοιγε τον δρόμο για την απελευθέρωση των ομήρων» – Έκρηξη οργής από τους συγγενείς των θυμάτων
«Οι ηγέτες των τρομοκρατών της Χαμάς που ζουν στο Κατάρ δεν ενδιαφέρονται για τους κατοίκους της Γάζας», πρόσθεσε
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Συναγερμός στην Πολωνία μετά από απειλή drone – Απογειώθηκαν μαχητικά και έκλεισε το αεροδρόμιο του Λούμπλιν
Σειρήνες, κλειστό αεροδρόμιο και ανάπτυξη μαχητικών: οι πολωνικές αρχές τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού το απόγευμα του Σαββάτου στην ανατολική χώρα, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
Πολωνικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 6
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτελεί ανθρώπους στη Βόρεια Κορέα επειδή παρακολουθούν ξένες ταινίες
Έκθεση-κόλαφος των Ηνωμένων Εθνών αποκαλύπτει αύξηση των εκτελέσεων στη Βόρεια Κορέα, ακόμη και για απλή παρακολούθηση ή διαμοιρασμό ξένων ταινιών και σειρών, σύμφωνα με το BBC
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν 7