Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Nirvana: Νέα μήνυση από το μωρό του «Nevermind» για παιδική πορνογραφία 

Nirvana

O 30χρονος σήμερα Spencer Elden, που φωτογραφήθηκε όταν ήταν μωρό στο εξώφυλλο του θρυλικού άλμπουμ «Nevermind», κατέθεσε νέα μήνυση κατά των Nirvana, υποστηρίζοντας ότι η μπάντα παραβίασε ομοσπονδιακούς νόμους για την παιδική πορνογραφία.

Οι νομικές διαδικασίες ξεκίνησαν τον περσινό Αύγουστο, με τον Spencer Elden να καταθέτει την πρώτη μήνυση και να υποστηρίζει ότι οι γονείς του δεν υπέγραψαν ποτέ συγκατάθεση που επέτρεπε στους Nirvana να χρησιμοποιήσουν τη φωτογραφία. Η μήνυση αυτή απορρίφθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 από το δικαστήριο της Καλιφόρνια, αλλά, σύμφωνα με την απόφαση, επιτρεπόταν η υποβολή τροποποιημένης καταγγελίας. 

Στην νέα μήνυση που κατατέθηκε, ύψους 1,5 εκατομμυρίου, οι δικηγόροι του 30χρονου σήμερα Spencer Elden – όπως αναφέρει η Daily Mail – εγκατέλειψαν τους ισχυρισμούς για σεξουαλική εμπορία (trafficking) και κάνουν λόγο για χρήση του πελάτη τους ως αντικείμενο παιδικής πορνογραφίας. Στους κατηγορούμενους περιλαμβάνοντα τα επιζώντα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος των Nirvana, η Universal Music Group και ο φωτογράφος Kirk Weddle.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, ο Spencer Elden αξιώνει 150.000 δολάρια από τον καθένα τους, χωρίς να υπολογίζονται τα νομικά έξοδα.

Οι κατηγορούμενοι έχουν προθεσμία έως τις 27 Ιανουαρίου για να απαντήσουν στη νέα καταγγελία.

Με πληροφορίες από Daily Mail US

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις