Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Οι πρώτες φωτογραφίες των θυμάτων του μακελειού στο Κονέκτικατ – Θρήνος και πένθος στις ΗΠΑ

Οι πρώτες φωτογραφίες των θυμάτων του μακελειού στο Κονέκτικατ – Θρήνος και πένθος στις ΗΠΑ

– Η 7χρονη Ανα Μαρκες Γκριν και ο 6χρονος Τζέσι Λιούις (στη φωτο) είναι δυο από τα θύματα στη σφαγή του Κονέκτικατ
– Η οικογένεια της 7χρονης είχε μετακομίσει στο Νιούταουν πριν από δυο μήνες
– Η αστυνομία έχει στοιχεία για το κίνητρο που οδήγησε τον 20χρονο Άνταμ Λάνζα στο μακελειό στο σχολείο της πόλης
– Η διευθύντρια του σχολείου του άνοιξε να μπει γιατί τον αναγνώρισε!

Δυο χαμογελαστές φατσούλες. Δυο παιδάκια που χωρίς καμία έγνοια χαίρονταν τη ζωή. Είναι δυο από τα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας που συγκλονίζει όχι μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Ο 20χρονος Άνταμ Λάνζα σκότωσε τον πατέρα του, τη μητέρα του και στη συνέχεια πήγε στο δημοτικό σχολείο όπου εργαζόταν η μητέρα του και εκτέλεσε εν ψυχρώ 26 αθώους. Οι 20 ήταν παιδιά, ηλικίας 5 έως 10 ετών.

Οι φωτογραφίες της 7χρονης Ανα Μάρκες Γκριν και του 6χρονου Τζέσι Λιούις είναι οι πρώτες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Η Ανα είχε μετακομίσει στο Νιούταουν με τους γονείς και τον μεγαλύτερο αδερφό της μόλις τον περασμένο Ιούλιο. Την ώρα του μακελειού, ήταν και ο αδερφός της στο σχολείο.

Ο 6χρονος Τζέσε Λιούις είναι ο χαμογελαστός πιτσιρίκος της φωτογραφίας. Ο πατέρας του τον άφησε το πρωί στο σχολείο και θα τον έπαιρνε το απόγευμα για να φτιάξουν, όπως κάθε χρόνο, ψωμί.

Ακόμη ένα θύμα που έχει αναγνωριστεί είναι η Γκρέις ΜακΝτόνελ. Ένα αξιαγάπητο κορίτσι, όπως την περιγράφουν όλοι, με μπλέ μάτια και ξανθά μαλλιά “που έμοιαζε σαν κούκλα”. Τραγική ειρωνία: η οικογένειά της μένει μόλις ένα τετράγωνο μακριά από εκεί που φέρεται να έμενε ο δολοφόνος της.
Ένα σακουλάκι στολισμένο, για κάθε θύμα

Ακόμη μια τραγική ειρωνία: Η ιστοσελίδα NeighborhoodScout.com πρόσφατα είχε κατατάξει το Νιουτάουν στην 5η θέση του καταλόγου με τις πιο ασφαλείς πόλεις των ΗΠΑ, βασιζόμενη σε στατιστικές του 2011 για την εγκληματικότητα στη χώρα.

Η αστυνομία διέψευσε ότι όταν ο Άνταμ Λάνζα έφτασε στο Sandy Hook, του άνοιξε η διευθύντρια του σχολείου, αναγνωρίζοντας πως είναι γιος μιας από τις δασκάλες. Ο δράστης, μπήκε με τη βία, είπαν. Λίγα λεπτά μετά, ο 20χρονος θα την εκτελούσε εν ψυχρώ, όταν εκείνη τον αντιμετώπισε πρόσωπο με πρόσωπο. Ήταν η μια από τις τρεις ηρωίδες δασκάλες.



Οι σωροί των θυμάτων μεταφέρθηκαν, στη διάρκεια της νύχτας, από το σχολείο. Το δημοτικό σχολείο Sandy Hook έχει μετατραπεί σε τόπο προσκηνύματος. Λουλούδια, σημειώματα, παιχνίδια στη μνήμη όσων άδικα έχασαν τη ζωή τους το πρωί της 14ης Δεκεμβρίου.



Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει αποκαλυπτικά στοιχεία σχετικά με τα κίνητρα του δράστη. Όλοι περιγράφουν τον Λάνζα σαν ένα έξυπνο αλλά απομονωμένο παιδί. Η μητέρα του, λένε, τον πίεζε να διαβάζει για να είναι πάντα άριστος μαθητής.

Οι κάτοικοι του Νιουτάουν θρήνησαν τους νεκρούς με αγρυπνία στις εκκλησίες της πόλης. Στην Καθολική Εκκλησία Σεντ Ρόουζ οφ Λίμα το πλήθος ήταν τόσο μεγάλο που πολλοί έμειναν έξω. “Ανοίξαμε τα παράθυρα ώστε να ακούν και να αισθάνονται ότι συμμετέχουν”, είπε ο ιερέας Ρόμπερ Βάις, προσθέτοντας, αναφερόμενος στους γονείς των μικρών παιδιών: “Οι επόμενες ημέρες θα είναι πιο δύσκολες. Είμαι σίγουρος πως όταν οι άνθρωποι ξυπνήσουν ένα πρωί και καταλάβουν ότι το κρεβάτι στο σπίτι τους είναι άδειο, τότε θα το συνειδητοποιήσουν”.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS – DAILY MAIL

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ηρωίδες της τραγωδίας του Κονέκτικατ – Οι δασκάλες που θυσιάστηκαν για να σώσουν τους μαθητές τους

Αυτός είναι ο μακελάρης του Κονέκτικατ – Μοναχικός, ντροπαλός και έξυπνος λένε οι συμμαθητές του

Με τα όπλα της μητέρας του θέρισε 26 ζωές στο δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ

Ανείπωτη θλίψη και οργή για το μακελειό στο Κονέκτικατ – Συγκλονιστικές φωτο

Το μακελειό στο Κονέντικατ λεπτό προς λεπτό

Έτσι θρηνεί η Google τα θύματα του Κονέκτικατ

Ενός λεπτού σιγή σε αγώνα του ΝΒΑ για τα θύματα του Κονέκτικατ (ΦΩΤΟ)

Να γιατί σκοτώνονται στις ΗΠΑ – Είναι πολλά τα λεφτά των όπλων – Στοιχεία-σοκ

20χρονος σκόρπισε το θάνατο σε δημοτικό σχολείο – Νεκρά 20 παιδιά

Οι πιο πολύνεκρες επιθέσεις σε σχολεία σε όλο τον κόσμο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε