Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Όρεγκον – Μαρτυρίες επιζώντων: Η ηρωίδα καθηγήτρια που έσωσε δεκάδες μαθητές

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι μαρτυρίες τους συγκλονίζουν. Μαθητές του κολεγίου Αμπούκα στο Όρεγκον που επέζησαν από το φονικό αμόκ του 26χρονου Κρις Χάρπερ Μέρσερ διηγούνται πως έζησαν τις δραματικές στιγμές και το νέο μακελειό στις ΗΠΑ.

Ο 26χρονος Μέρσερ μπήκε πυροβολώντας, εκτέλεσε εν ψυχρώ έναν καθηγητή με μια σφαίρα στο κεφάλι και μετά άρχισε να στοχεύει όσους δήλωναν Χριστιανοί. 10 νεκροί, τουλάχιστον επτά οι τραυματίες. Ανάμεσα στους νεκρούς και ο δράστης, που σκοτώθηκε μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, μέσα στο χώρο του κολεγίου.

Μια μαθήτρια περιέγραψε πως είδε τον καθηγητή της να πυροβολείται στο κεφάλι από τον δράστη κι άλλοι πως βρήκαν καταφύγιο σε σκοτεινές αίθουσες για να γλιτώσουν από το αμόκ του 26χρονου. Η Κόρτνεϊ Μουρ είπε στο News Review newspaper πως ήταν στην τάξη όταν μια σφαίρα έσπασε το παράθυρο. Ο δράστης, είπε, μπήκε στο κολέγιο πυροβολώντας και διέταξε τους πάντες να πέσουν στο πάτωμα.

Στη συνέχεια, όμως, είπε στους μαθητές να σηκωθούν όρθιοι και να δηλώσουν τη θρησκεία τους. Μετά, τους εκτέλεσε! Εκείνη, έμεινε στο πάτωμα, δίπλα στους νεκρούς συμμαθητές της και κάπως έτσι κατάφερε να βγει ζωντανή.

Η 19χρονη Χάνα Μάιλς περιέγραψε πως ο καθηγητής της στο μάθημα συγγραφής, της έσωσε τη ζωή. Είπε πως αρχικά ακούστηκε ένας θόρυβος σαν χάρακας πάνω σε πίνακα. “Δεν πίστεψα πως ήταν πυροβολισμός μέχρι που ακούστηκε και ένας δεύτερος” είπε στη USA Today. Η καθηγήτρια Έιμι Φέαρ άρχισε να χτυπά πόρτες και παράθυρα από άλλες τάξεις και ειδοποίησε τους μαθητές να φύγουν. “Μας έσωσε. Μας έσωσε όλους”, είπε η 19χρονη μαθήτρια, που μαζί με την ηρωίδα καθηγήτρια και άλλους μαθητές βρήκαν καταφύγιο σε ένα δωμάτιο στη βιβλιοθήκη του κολεγίου.

Φωτογραφία Reuters

Ο Κρις Μίντζ δέχτηκε πέντε πυροβολισμούς είπε ο ξάδερφός του. Είναι θαύμα πως επέζησε. “Είχε ξεκινήσει μαθήματα στο κολέγιο αυτή την εβδομάδα” είπε στη MailOnline ο Ντέρεκ Μπουρζουά. Εκείνος και ο Μιντζ είχαν καταταγεί στο στρατό μετά την αποφοίτησή τους από το Λύκειο. Ο Μιντζ πυροβολήθηκε πέντε φορές αλλά για καλή του τύχη δεν πειράχθηκε κανένα ζωτικό όργανο και αναμένεται να αναρρώσει μετά την εγχείρηση.

Η 17χρονη Τζεγέν Φιτστζέραλντ είναι μια ακόμη από τους τραυματίες. Ο δράστης την πυροβόλησε στο στομάχι με αποτέλεσμα να χάσει το ένα της νεφρό είπε η ξαδέρφη της Κάιλι στο Buzzfeed. Υποβλήθηκε σε εγχείρηση και είναι στην Εντατική.

Μια άλλη μαθήτρια περιέγραψε όσα έζησε: “Μπήκα στην τάξη και αισθανόμουν περίεργα. Άκουσα έναν δυνατό θόρυβο. Κοίταξα έξω από το παράθυρο και είδα δυο κορίτσια να τρέχουν και να ουρλιάζουν λίγο μετά τον πρώτο πυροβολισμό. Είπε στον καθηγητή: “πρέπει να φύγουμε αμέσως. Τότε άκουσα έναν δεύτερο πυροβολισμό”. Ένας άλλος μαθητής είπε πως άκουσε 35 με 40 πυροβολισμούς.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε