Κόσμος

Qatar Gate: Κατασκοπευτικό λογισμικό στο κινητό του ανακριτή Μισέλ Κλεζ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατασκοπευτικό λογισμικό εντοπίστηκε σε τηλέφωνα δικαστών και αστυνομικών του Βελγίου, μεταξύ των οποίων και σε αυτό του ανακριτή Μισέλ Κλεζ, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση του Qatar Gate.

Όπως αναφέρει η γαλλόφωνη εφημερίδα LeSoir, βρέθηκαν ίχνη Spyware στο κινητό του ανακριτή που έχει αναλάβει το Qatar Gate και άλλων προσώπων.

Το κανάλι RTBF μετέδωσε πως «έπειτα από υποψίες για κατασκοπεία, πολλές συσκευές ανατέθηκαν σε ομοσπονδιακούς αστυνομικούς της Μονάδας Εγκλήματος Υπολογιστών (FCCU), οι οποίοι ειδικεύονται σε περίπλοκες μορφές εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Τα τηλέφωνα εισαγγελέων, δικαστών-ανακριτών, αστυνομικών, ακόμη και του προσωπικού του δικαστικού συστήματος έχουν υποβληθεί σε εκτενή και επανειλημμένη ανάλυση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αναλύσεις υποδηλώνουν μόλυνση των τηλεφώνων από spyware, σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδονται στους ενδιαφερόμενους. Η συσκευή του ανακριτή Μισέλ Κλεζ είναι ένα από τα τηλέφωνα που βρέθηκαν θετικά».

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει επίσημο σχόλιο ούτε από την ομοσπονδιακή αστυνομία ούτε από την ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκάνδαλο στην Αλβανία: Οι διαγωνισμοί των 59 εκατομμυρίων ευρώ και το ένταλμα σύλληψης για την αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών
Η έρευνα εξετάζει επίσης καταγγελίες για πιέσεις, απειλές ή χρήση βίας με στόχο την απομάκρυνση ανταγωνιστών από διαγωνιστικές διαδικασίες
Η Βλόρα Χισένι
Ξέσπασε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους των «απαγορευμένων» μέσων που τον κάλυπταν στον ΟΗΕ: «Δεν θα έπρεπε να είστε εδώ»
Ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι θα δεχτεί πίσω στον Λευκό Οίκο τους δημοσιογράφους των τριών ΜΜΕ που απέκλεισε, αν ακυρωθεί η απόφασή του από τα δικαστήρια
Ντόναλντ Τραμπ