Κυριακή, 25 Φεβ.
16oC Αθήνα

Qatar Gate: «Ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια» δηλώνει ο δικηγόρος του

Qatar Gate: «Ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια» δηλώνει ο δικηγόρος του
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

«Ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια» για το σκάνδαλο Qatar Gate, δηλώνει ο δικηγόρος του πρώην ευρωβουλευτή, μετά την απόφασή του να συνεργαστεί με τις βελγικές Αρχές και να τους τα πει όλα… χαρτί και καλαμάρι.

Ο Μαρκ Ουτεντάλ, δικηγόρος του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, μίλησε σήμερα (18.1.2023) στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa και αναφέρθηκε στην απόφασή του να συνεργαστεί με τις βελγικές Αρχές και να αποκαλύψει τα πάντα γύρω από το σκάνδαλο Qatar Gate.

Μάλιστα, ήδη έχει κάνει αποκαλύψεις, όπως ότι «έδωσε 120.000 ευρώ σε χάρτινες σακούλες στον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα για να υπερασπιστεί τις θέσεις του Κατάρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», με τον Ταραμπέλα να δηλώνει ότι «πρώτα θα μιλήσει στους ανακριτές και μετά στον Τύπο».

«Ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια και να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα των ερευνών. Υπέγραψε τη συμφωνία συνεργασίας με τη Βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε κατάσταση πραγματικού ψυχολογικού σοκ», δήλωσε ο δικηγόρος του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή.

«Είναι στη διάθεση των ανακριτών όλη την ημέρα και τη νύχτα για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Ελπίζει να μην τύχει τίποτα το οδυνηρό στη σύζυγό του και στην κόρη του», είπε ο Ουτεντάλ.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι «οι επόμενες ανακρίσεις του Παντσέρι αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες, με μυστικές συναντήσεις» και ότι «πέρα από το ότι η ποινή του θα μειωθεί στον ένα χρόνο φυλάκισης, πέτυχε αυτό που ήθελε, να μην αποκρύψει τίποτα από όλο αυτόν το φάκελο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις