Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Qatar gate: Ψάχνουν τον «Γίγαντα» – Η πιστωτική κάρτα για «λούσα» και χλιδάτα ταξίδια

Qatar gate: Ψάχνουν τον «Γίγαντα» – Η πιστωτική κάρτα για «λούσα» και χλιδάτα ταξίδια

Χιλιάδες λέξεις έχουν γραφτεί και θα εξακολουθήσουν να γράφονται για το Qatar gate, ένα σκάνδαλο που έχει συνταράξει την Ευρώπη. Πολλοί είναι ήδη οι πρωταγωνιστές του με το Κατάρ, την χώρα του Κόλπου να προσπαθεί να επηρεάσει με πολύ μαύρο χρήμα πρόσωπα και καταστάσεις.

Ένας από αυτούς είναι ο Πιερ Αντόνιο Παντζέρι. Τον αποκαλούν μαέστρο της ορχήστρας και θεωρείται ο αρχηγός του κυκλώματος. Είναι ο πρώην ευρωβουλευτής και μέλος του ιταλικού κόμματος Articulo Uno. Από το 2004 έως το 2019, ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Το 2017, μετά από έρευνα που ξεκίνησε το 2009 από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης για παραβάσεις των κανόνων για την επιστροφή των εξόδων των βουλευτών, ζητήθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου να επιστρέψει ο Παντζέρι 83.764 ευρώ.

Το 2019, ο ίδιος συνίδρυσε τη ΜΚΟ που έχει σκοπό να προωθήσει τον «αγώνα κατά της ατιμωρησίας για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Το πρόσωπο όμως που ψάχνουν είναι ο επονομαζόμενος «Γίγαντας», έτσι τον αποκαλούν οι μυστικές υπηρεσίες.

Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι η σύζυγος του Παντζέρι, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, και η κόρη του Σίλβια.

Θεωρείται ότι ξέρουν τα πάντα και μάλιστα επωφελούνταν από τα δωράκια από το Κατάρ. Τα χρήματα έφταναν στα χέρια τους από ένα τρίτο πρόσωπο που ακόμα αναζητείται και είναι ο «Γίγαντας».

Οι μυστικές υπηρεσίες έφτασαν στα ίχνη του μέσω μιας πιστωτικής κάρτας που βρέθηκε στα χέρια των δυο γυναικών για να κάνουν τα ψώνια τους και χλιδάτες διακοπές αξίας 100.000 ευρώ τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ η οικογένεια βούλιαζε στα δώρα προερχόμενα από το Μαρόκο μέσω του πρέσβη της χώρας στην Πολωνία. Και οι δυο γυναίκες δέχτηκαν να εκδοθούν από την Ιταλία στο Βέλγιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις