Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ryanair: Αυξάνονται ταχύτατα οι πτήσεις προς τουριστικούς προορισμούς παρά τους περιορισμούς

Ryanair: Αυξάνονται ταχύτατα οι πτήσεις προς τουριστικούς προορισμούς παρά τους περιορισμούς

Καθώς ξεκινά η θερινή τουριστική περίοδος, ο αριθμός των επιβατών που μπαίνουν σε αεροσκάφη της Ryanair αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς παρά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που ισχύουν για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μάικλ Ο’ Λίρι.

Σε δηλώσεις του στο Reuters πριν από συνέντευξη Τύπου στη Λισαβόνα, ο Ο’ Λίρι ανέφερε ότι οι κρατήσεις ανέκαμψαν με ισχυρούς ρυθμούς τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες, με ιδιαίτερα μεγάλο όγκο κρατήσεων προς την Πορτογαλία και άλλους θερινούς προορισμούς από τη Γερμανία, τα σκανδιναβικά κράτη και τις χώρες Μπενελούξ.

«Η κίνηση πολλαπλασιάζεται και πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι οικογένειες που πηγαίνουν καλοκαιρινές διακοπές σε παραλίες της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας», δήλωσε ο Ο’ Λίρι, προσθέτοντας ότι η αεροπορική εταιρία οδεύει προς τη μεταφορά 80 με 100 εκατ. επιβατών έως τον Μάρτιο του 2022.

click4more DailyMail: Η Ελλάδα μπαίνει στην πράσινη λίστα για τους Βρετανούς τουρίστες

Ο αριθμός αυτός έρχεται να συγκριθεί με τα 27,5 εκατομμύρια επιβατών πέρυσι αλλά συνεχίζει να είναι χαμηλότερος από τα προ της πανδημίας επίπεδα των 149 εκατομμυρίων.

Ο Ο’ Λίρι δήλωσε ότι η Ryanair μετέφερε 1,7 εκατομμύρια επιβάτες τον Μάιο και είπε ότι ο αριθμός πιθανόν να αυξηθεί σε 5 εκατομμύρια τον Ιούνιο και σε 9 τον επόμενο μήνα.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις