Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ryanair: Μειώνει κατά 20% επιπλέον το προσωπικό της

Ryanair: Μειώνει κατά 20% επιπλέον το προσωπικό της
Reuters

Βαθαίνει η κρίση της Ryanair η οποία προανήγγειλε περαιτέρω μείωση του προσωπικού κατά 20% εν όψει του χειμώνα.

Όπως ανακοίνωσε η Ryanair θα πετά με περίπου το 40% της δυναμικότητας που πετούσε τον Οκτώβριο του 2019 έναντι προηγούμενου στόχου 50%. Σύμφωνα με την Ryanair, είναι αναγκασμένη να περιορίσει περαιτέρω κατά 20% τη δυναμικότητά της για τον Οκτώβριο και ότι πιθανόν θα χρειαστεί να κάνει το ίδιο για όλο τον χειμώνα, αν οι χώρες της ΕΕ δεν χαλαρώσουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχουν επιβάλει λόγω του κορονοϊού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους, Μάικλ Ο’ Λίρι, χαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα “ξεγραμμένο” τον χειμώνα.

“Αν συνεχιστούν οι σημερινές τάσεις και η κακή διαχείριση της επαναφοράς της αεροπορικής ταξιδιωτικής κίνησης και της κανονικής οικονομικής δραστηριότητας από τις κυβερνήσεις της ΕΕ, θα χρειαστούν πιθανόν αντίστοιχες περικοπές της δυναμικότητας σε όλη τη χειμερινή περίοδο”, δήλωσε εκπρόσωπος της Ryanair. Η μετοχή της εταιρείας υποχωρούσε κατά 4,5% στα 12.40 (ώρα Ελλάδας).

Η μείωση που ανακοίνωσε η Ryanair σημαίνει ότι η δυναμικότητά της θα ανέλθει σε περίπου 27 εκατομμύρια θέσεις για τους επόμενους έξι μήνες έως τις 31 Μαρτίου.

Με την εταιρεία πέταξαν περίπου 12 εκατομμύρια επιβάτες στους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Ryanair αναμένει λιγότερες από 30% κενές θέσεις στις πτήσεις του Οκτωβρίου έναντι κατά μέσο όρο 6% κενών θέσεων κατά τις πτήσεις τον περασμένο χειμώνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις