Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ryanair: Πτήσεις «μόνο για εμβολιασμένους» προτείνει ο CEO

Ryanair: Πτήσεις «μόνο για εμβολιασμένους» προτείνει ο CEO
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Αντιδράσεις προκαλεί η φερόμενη δήλωση του Μάικλ Ο’ Λίρι, διευθύνοντα σύμβουλου της Ryanair, ότι «μόνο οι επιβάτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, θα πρέπει να μπορούν να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο», όπως αναφέρει η Telegraph.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ryanair αναμένεται να ξεκινήσει πτήσεις με 10% μειωμένη πληρότητα επιβατών λόγω των μέτρων που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό του κορονοϊού, μετά το ξέσπασμα της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία διέψευσε και πάλι τις ελπίδες του τουριστικού τομέα για ανάκαμψη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, o Ο’ Λίρι φέρεται να δήλωσε ότι «εάν δεν έχετε εμβολιαστεί, δεν πρέπει να σας επιτρέπεται να μπείτε στο νοσοκομείο, δεν πρέπει να σας επιτρέπεται να πετάξετε, δεν πρέπει να σας επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε το μετρό του Λονδίνου και δεν πρέπει να σας επιτρέπεται να μπείτε ούτε στο τοπικό σούπερ μάρκετ ούτε στο φαρμακείο».

Παράλληλα αναφέρεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας διαφωνεί με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε χώρες όπως η Αυστρία και η Γερμανία. Αντίθετα θεωρεί ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να «κάνουν τη ζωή δύσκολη» σε όσους αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο χωρίς σοβαρό λόγο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις