Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Σαρκοζί: “Δε θα αφήσω τη Γαλλία να γίνει η Ελλάδα του κ. Παπανδρέου” – Τιτανομαχία Σαρκοζί-Ολάντ στο γαλλικό debate

– Ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε πως η Γαλλία δεν είναι η Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου
– Ο Ολάντ κατηγόρησε τον Σαρκοζί ότι τα ρίχνει όλα στην κρίση και δεν κάνει καμία αυτοκριτική
– Ανοιχτη πρόσκληση του Σαρκοζί στους ψηφοφόρους της Λε Πεν να τον ψηφίσουν
– Βίντεο με τις σκληρές εκφράσεις μεταξύ των δύο υποψήφιων
– Το NewsIt  μετέδωσε ζωντανά το γαλλικό debate με μετάφραση

Η τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ του σοσιαλιστή υποψηφίου για την γαλλική προεδρία Φρανσουά Ολάντ και του απερχόμενου προέδρου Νικολά Σαρκοζί , τέσσερις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ξεκίνησε απόψε με εκατέρωθεν πυρά για την εθνική «συσπείρωση» και την οικονομική κατάσταση.

Ο καθέκαστος από τους δύο υποψηφίους υποστήριξε πως είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί μία συσπείρωση όλων των Γάλλων. «Θέλω να είμαι ο πρόεδρος της συσπείρωσης. Οι Γάλλοι έχουν εναντιωθεί ο ένας στον άλλον, έχουν διαιρεθεί, θέλω να τους επανενώσω. Αυτό είναι το νόημα της αλλαγής που προτείνω», τόνισε ο Ολάντ κατά την έναρξη του διαλόγου.

«Εγώ έχω ένα πειστήριο για το πνεύμα αυτής της συσπείρωσης: δεν υπήρξε ούτε μία βιαιότητα κατά τη διάρκεια της πενταετίας μου», απάντησε ο Σαρκοζί. «Υπάρχουν κάποιοι που μιλούν για συσπείρωση κι εκείνοι που την έχουν κάνει πράξη», τόνισε.

Στη συνέχεια ο Σαρκοζί τόνισε πως ο αντίπαλός του δεν είναι ο κατάλληλος να προβάλει ως συσπειρωτής, διότι επέτρεψε στους δικούς του να επιτεθούν στον απερχόμενο πρόεδρο, να τον συγκρίνουν με τον Αμερικανό χρηματιστή Μάντοφ, ή να συγκρίνουν ορισμένες από τις συγκεντρώσεις του με τις εκδηλώσεις των Ναζί στη Γερμανία, ή του Φράνκο στην Ισπανία.

«Κύριε Σαρκοζί δεν πείθετε να παριστάνετε το θύμα», απάντησε ο Ολάντ, καταδικάζοντας συνάμα «κάθε υπερβολή».

Κατόπιν, οι δύο αντίπαλοι στράφηκαν στην οικονομική κατάσταση, με τον Ολάντ να περνά στην επίθεση με πολιορκητικό κριό την αύξηση της ανεργίας στη διάρκεια της θητείας του Σαρκοζί, συγκρίνοντάς τη με τη Γερμανία: «η ανεργία μας αυξήθηκε, η ανταγωνιστικότητά μας υποβαθμίσθηκε και η Γερμανία τα καταφέρνει καλλίτερα από εμάς», τόνισε.

«Η Γερμανία εφήρμοσε την αντίθετη πολιτική από αυτή που εσείς προτείνετε στους Γάλλους. Η Γερμανία έκανε αυτά (…) που εσείς αρνείσθε να κάνετε…πολύ φοβούμαι πως το επιχείρημα αυτό γυρνά επικίνδυνα εναντίον σας», ανταπάντησε ο Σαρκοζί.

«Για εσάς τίποτε δεν έχετε κάνει λάθος. Για ό,τι και να γίνεται, εσείς είσθε ευχαριστημένος», τόνισε ο Ολάντ. «Είναι ψεύδος» αντέκρουσε ο Σαρκοζί, τονίζοντας πως θα απαντήσει κατάλληλα στην τελευταία αυτή κατηγορία του αντιπάλου του.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ


Για το έλλειμμα ο κ. Σαρκοζί διέψευσε τον Ολάντ ότι έχει αυξηθεί το έλλειμμα κατά 600 εκατομμύρια ευρώ, αλλά άφησε αιχμές γιατί είπε αυτή την ανακρίβεια. Για το χρέος ο κ. Σαρκοζί κάλεσε τον κ. Ολάντ να διευκρινίσει τι είδους μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να μειώσει το δημόσιο χρέος.

Ο κ. Ολάντ δήλωσε πως αρχικά πρέπει να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στους άνεργους των καθηγητών και δασκάλων, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα ελλείψεων που υπάρχουν κυρίως στις επαρχιακές πόλεις. Δήλωσε λοιπόν ότι υπόσχεται τη δημιουργία 12.000 θέσεων εργασίας κάθε χρόνο μόνο στον κλάδο της εκπαίδευσης, λέγοντας πως έτσι προστατεύει το μέλλον των παιδιών της Γαλλίας. Από την πλευρά του, ο κ. Σαρκοζί πρότεινε λιγότερους καθηγητές, αλλά καλύτερα αμοιβόμενους και με περισσότερες ώρες εργασίας.

Σχετικά με το θέμα των συντάξεων, ο κ. Ολάντ δήλωσε ότι έχουν αυξηθεί οι ασφαλιστικές εισφορές και υπάρχουν τρομερές αδικίες στο ύψος των χρημάτων που λαμβάνει κάθε συνταξιούχος. Από την πλευρά του, ο κ. Σαρκοζί δήλωσε ότι ο ίδιος θέλει λιγότερους φτωχούς, αλλά όχι περισσότερους πλούσιος όπως ο κ. Ολάντ.

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΠΑ


Για την Ελλάδα, ο κ. Σαρκοζί δήλωσε ότι η Γαλλία ουδέποτε γνώρισε λιτότητα όπως γνωρίζει η Ελλάδα του κ. Παπανδρέου, ενώ κατηγόρησε τον κ. Ολάντ πως λειτουργεί σαν τη σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας με τον κ. Θαπατέρο που έφερε την Ισπανία σε αυτή τη σημερινή κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λευκό θα ψηφίσει η Λε Πεν στις εκλογές!

Μηνύσεις Σαρκοζί σε όσους έγραψαν ότι τα “επαιρνε” από τον Καντάφι

Ολάντ: Όλοι κοιτούν τη Γαλλία

Ανεβαίνει ο Σαρκοζί, διατηρεί το προβάδισμα ο Ολαντ

«Δε θα αποφασίζει η Γερμανία για όλη την Ευρώπη!» – 10 μονάδες το προβάδισμα Ολαντ

Βουλευτής αποκάλεσε τη σύζυγο του Ολάντ “ροντβάιλερ”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε