Κόσμος

Σε βαρύ κλίμα η Μέρκελ υποδέχεται τον Κινέζο Πρωθυπουργό

Ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ έφθασε σήμερα στη Γερμανία ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησής του με την καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ εν μέσω του κακού κλίματος στις εμπορικές σχέσεις της χώρας με την ΕΕ.

Ο κινέζος πρωθυπουργός ξεκίνησε την επίσκεψή του–τελευταίο σταθμό της περιοδείας του που περιελάμβανε σταθμούς στην Ινδία, το Πακιστάν και την Ελβετία–από την πόλη Πότσνταμ, όπου είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τοπικούς αξιωματούχους και να επισκεφθεί τουριστικούς χώρους.

Το απόγευμα θα μεταβεί στο Βερολίνο όπου θα έχει συνάντηση με την Μέρκελ. Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν θέματα που αφορούν τον επιχειρηματικό χώρο και την εξωτερική πολιτική, ενώ ο κινέζος πρωθυπουργός πρόκειται να συναντηθεί και με τον γερμανό πρόεδρο Γιόαχιμ Γκάουκ.

Η επίσκεψή του πραγματοποιείται σε μία περίοδο κατά την οποία το Πεκίνο αντιμετωπίζει κατηγορίες από την ΕΕ ότι έχει πλημμυρίσει την αγορά των φωτοβολταϊκών με φθηνά προϊόντα σε μία προσπάθεια να επιφέρει πλήγμα στους ανταγωνιστές του.

Αν η ΕΕ έκρινε την Κίνα ένοχη για την αθέμιτη εμπορική πρακτική του ντάμπινγκ, θα μπορούσε να επιδιώξει την επιβολή κυρώσεων εις βάρος του Πεκίνου.

Το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο το υπουργείο Εμπορίου, μετέδωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του Πεκίνου σχεδιάζει να ξεκινήσει απευθείας διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το θέμα αυτό αύριο Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης:

Προσπάθησαν να αποκεφαλίσουν στρατιώτη και στο Παρίσι!

Μακελειό στην Ινδία με 23 νεκρούς

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης