Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Star Wars: Βραβευμένος με Όσκαρ ο σκηνοθέτης της επόμενης ταινίας

Star Wars: Βραβευμένος με Όσκαρ ο σκηνοθέτης της επόμενης ταινίας
Reuters

Την παγκόσμια μέρα Star Wars επέλεξε η Disney για να ανακοινώσει τη νέα της συνεργασία με  σκηνοθέτη, βραβευμένο με Όσκαρ.

Οι φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν από τον Ιανουάριο, αλλά η είδηση ανακοινώθηκε στις 4 Μαΐου ή αλλιώς “May the Fourth”, παγκόσμια ημέρα του Star Wars στον επίσημο ιστότοπο της θρυλικής σειράς ταινιών επιστημονικής φαντασίας.

Ο Τάικα Γουαϊτίτι κέρδισε πρόσφατα Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου για το “Jojo Rabbit” και είναι επίσης γνωστός από την ταινία “Thor: Ragnarok” της Marvel. O Γουαϊτίτι, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, θα αναλάβει και το σενάριο της νέας ταινίας Star Wars μαζί με την Κρίστι Ουίλσον Κερνς σεναριογράφο του “1917”.

Νεοζηλανδός δημιουργός ταινιών και ηθοποιός εισήλθε στο κινηματογραφικό σύμπαν του Star Wars, όταν σκηνοθέτησε το τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου της σειράς “The Mandalorian” του Disney+ και δάνεισε τη φωνή του στο droid IG – 11.

Όταν ο Γουαϊτίτι κέρδισε το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου για το “Jojo Rabbit” και ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις φήμες ότι θα εμπλακεί στο πρότζεκτ Star Wars, ο ίδιος απέφυγε να δεσμευτεί, απαντώντας: “Υπάρχουν συζητήσεις για την ταινία Star Wars;  Ναι, είχα συζητήσει με τους φίλους μου το 1996 το πόσο cool ήταν τα Star Wars. Νομίζω πως ο κόσμος με βλέπει να κάθομαι μαζί με ανθρώπους του Star Wars, νομίζουν πως κάνω κάποιες συζητήσεις γύρω από αυτό. Θα το ήθελα πολύ, αν όλα αυτά ήταν αλήθεια. Θα ήθελα να κάνω οποιαδήποτε ταινία έβγαζε κάποιο νόημα και δεν έκανε την καριέρα μου ν’ αυτοκτονήσει”.

H Disney έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα υπάρξουν νέες ταινίες “Star Wars” από το 2022 και μετά, αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα συνδέονται μεταξύ τους ή θα είναι αυτόνομες στην πλοκή. Δεν γνωρίζουμε ούτε αν αυτό το νέο project είναι κάποια απ’ αυτές, ή θα πάρει ξεχωριστή ημερομηνία.

Ο Μπομπ Ίγκερ, πρόεδρος της Disney, έχει δηλώσει ότι στο άμεσο μέλλον θα δοθεί έμφαση στις σειρές του Disney+. Οι κινηματογραφικές ταινίες βρίσκονται σε διάλειμμα τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, που είναι η πρώτη ημερομηνία που έχουμε για μια άτιτλη ταινία του franchise. Μέχρι τότε, έχουμε να δούμε την δεύτερη σεζόν του “The Mandalorian” αργότερα μέσα στην χρονιά, την prequel σειρά του “Rogue One”, που ξεκινά γυρίσματα σύντομα, και πιο μετά τη σειρά του Obi – Wan Kenobi.

Προς το παρόν, ο Γουαϊτίτι δουλεύει με το “Thor: Love and Thunder”. Πάντως η Disney μετά και την απογοήτευση του “Skywalker: Η Άνοδος” είχε δηλώσει πως θα σταματούσε την παραγωγή ταινιών Star Wars για κάποιο, αδιευκρίνιστο, διάστημα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις