Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Τα διεθνή ΜΜΕ για τη διπλή δολοφονία μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο

Η Ηuffington Post μετέδωσε τη διπλή δολοφονία μόλις λεπτά μετά το περιστατικό
Η Ηuffington Post μετέδωσε τη διπλή δολοφονία μόλις λεπτά μετά το περιστατικό

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας δυο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Στο γεγονός ότι μόλις λίγα λεπτά μετά τη διπλή δολοφονία έγινε γνωστό ότι πρόκειται για μέλη της Χρυσής Αυγής, στέκονται τόσο το ABC News, όσο και η “Global Post”.

ABC News: "Ελληνική Αστυνομία: Δυο πυροβολισμοί κοντά σε γραφεία της Χρυσής Αυγής"

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η “Global Post”: “Το περιστατικό συνέβη λίγες εβδομάδες, μετά την κατηγορία έξι μελών της Χρυσής Αυγής για εμπλοκή τους σε εγκληματική οργάνωση και μετά τη δολοφονία ενός μουσικού. 

Global Post: "Δυο νεκροί στην Αθήνα - Πυροβολήθηκαν κοντά σε γραφεία της Χρυσής Αυγής"

Fox News: "Δυο νεκροί από πυροβολισμούς εξω από γραφείο ναζιστικού κόμματος"

Το Reuters σημείωνε πως η επίθεση έρχεται τη στιγμή των δικαστικών διώξεων κατά της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ.

Η γαλλική “Figaro” επεσήμαινε επίσης τη χρονική συγκυρία και υπογράμμιζε ότι έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται ήδη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ο αρχηγός βρίσκεται στη φυλακή.

Επίσης, στη Γαλλία ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1 μετέδιδε ότι δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από αυτή την επίθεση.

Στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού “Spiegel” σημειωνόταν πως πυροβολήθηκαν δύο μέλη του νεοναζιστικού κόμματος μπροστά σε γραφεία τους στην Αθήνα και πως παραμένει ασαφές αν το περιστατικό έχει πολιτικό υπόβαθρο.

Στην Ιταλία η είδηση βρέθηκε σε όλα τα sites των εφημερίδων, με τη “Republica” να γράφει πως οι νεκροί είναι δύο νέοι άνθρωποι, ενώ το ιταλικό πρακτορείο σημείωνε πως η αστυνομία δεν αποκλείει τίποτα.

ITV: "Μέλος της Χρυσής Αυγής πυροβολήθηκε θανάσιμα στην Ελλάδα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής – Γάζωσαν δύο μέλη του κόμματος – Χαροπαλεύει ένας τραυματίας στο νοσοκομείο

Τι λέει η Χρυσή Αυγή για τη δολοφονία των δύο μελών της στο Ν. Ηράκλειο

Δένδιας για διπλή δολοφονία στο Ν. Ηράκλειο: Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε