Δευτέρα, 17 Ιουν.
25oC Αθήνα

Τα μπέρδεψε ο Ομπάμα με την Ευρώπη… αλλά του στάθηκε ο Κάμερον

Τα μπέρδεψε ο Ομπάμα με την Ευρώπη… αλλά του στάθηκε ο Κάμερον

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα παραδέχτηκε σήμερα ότι ορισμένες φορές μπερδεύεται με τις αρμοδιότητες των διάφορων ευρωπαϊκών θεσμών και βρήκε. . . κατανόηση από μέρους του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

“Στα πεντέμισι χρόνια (σ.σ. που είναι πρόεδρος) έμαθα δυο-τρία πράγματα για την Επιτροπή, το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όμως καμιά φορά χάνομαι”, είπε ο Ομπάμα μετά τη λήξη της συνόδου της Ομάδας των 7 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών στις Βρυξέλλες.

“Καλώς ήρθες στην παρέα μας”, του απάντησε ο Βρετανός πρωθυπουργός ο οποίος ζητά διαρκώς τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να περιοριστούν οι παρεμβάσεις της σε εσωτερικά θέματα των κρατών. Η ΕΕ έχει γίνει “πολύ αυταρχική, πολύ παρεμβατική”, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Κάμερον.

Τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών, στις οποίες τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα κατέγραψαν μεγάλη άνοδο, συνιστούν “ένα σαφές μήνυμα ότι δεν μπορούμε απλώς να αγνοούμε το πρόβλημα και να συνεχίζουμε όπως παλιά”, υποστηρίζει ο Βρετανός πρωθυπουργός ο οποίος βρίσκεται σε δύσκολη θέση στη χώρα του όπου στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναδείχτηκε πρώτο κόμμα το ευρωφοβικό Ukip.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το άλμπουμ με 69 από τις πιο ιστορικές φωτογραφίες του κόσμου

“Κρέμασαν” τον… Ομπάμα από γέφυρα

ΗΠΑ: Ο Ομπάμα υπεραμύνθηκε της απόφασης για ανταλλαγή του λοχία με 5 ταλιμπάν

“Τσάκωσαν” τον Ομπάμα στο γυμναστήριο – ΦΩΤΟ, VIDEO

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε