Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

The Mandalorian: Απολύθηκε η Τζίνα Καράνο μετά από ανάρτηση για τους Ναζί στα social media

The Mandalorian: Απολύθηκε η Τζίνα Καράνο μετά από ανάρτηση για τους Ναζί στα social media
Φωτογραφία video grab

Τις πολιτικές απόψεις στα social media εξέφρασε η Τζίνα Καράνο και απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Η 38χρονη ηθοποιός, όπως ανακοίνωσε η Lucasfilm, δεν ανήκει πια στο καστ της σειράς «The Mandalorian». 

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, που στο «The Mandalorian» υποδυόταν την Cara Dune για δύο σεζόν, έχει επικριθεί πολλές φορές για τις δεξιές απόψεις της. Έχει κατηγορηθεί για τρανσφοβία, έχει μπλοκάρει στα social media υποστηρικτές του κινήματος Black Lives Matters και έχει ποστάρει υλικό αντιεμβολιαστών και παραπληροφόρησης σχετικά με τον κορονοϊό.

«Η Τζίνα Καράνο δεν εργάζεται πλέον για την Lucasfilm και δεν υπάρχουν και δεν υπάρχουν και σκέψεις για αυτή στο μέλλον» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής, σύμφωνα με την Mirror. «Παρ’ όλα αυτά, οι αναρτήσεις της στα social media υποτιμούν τους ανθρώπους με βάση την πολιτιστική και θρησκευτική τους ταυτότητα και είναι απαχθείς και απαράδεκτες» πρόσθεσε. 

Η 38χρονη ηθοποιός έκανε μία ανάρτηση στο Tik Tok στην οποία συνέκρινε το διχασμένο πολιτικό κλίμα στις ΗΠΑ με αυτό της ναζιστικής Γερμανίας. «Οι Εβραίοι ξυλοκοπιόντουσαν στους δρόμους όχι από τους Ναζί, αλλά από τους γείτονές τους, ακόμα και από.. παιδιά» έγραψε η Τζίνα Καράνο. 

Και πρόσθεσε: «Επειδή η ιστορία είναι επεξεργασμένη, οι περισσότεροι σήμερα δεν καταλαβαίνουν ότι για να φτάσουν στο σημείο οι Ναζί στρατιώτες να μπορούν εύκολα να συλλάβουν χιλιάδες Εβραίους, η κυβέρνηση έκανε πρώτα τους γείτονές τους να τους μισούν απλώς και μόνο επειδή ήταν Εβραίοι.

Πώς διαφέρει αυτό από το να μισείς κάποιον για τις πολιτικές του απόψεις».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις