Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

The Prince: Σειρά-παρωδία για τη βασιλική οικογένεια της Μ. Βρετανίας

The Prince: Σειρά-παρωδία για τη βασιλική οικογένεια της Μ. Βρετανίας

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει για τη σειρά κινούμενων σχεδίων «Τhe Prince» που μεταδίδεται από το HBO Max, καθώς παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας

Η σειρά, που έκανε πρεμιέρα πριν λίγες μέρες, είναι μια παρωδία της ζωής του μικρού πρίγκιπα Τζορτζ. Σημειώνεται πως η σειρά ήταν έτοιμη από τον Μάιο, αλλά καθυστέρησε εξαιτίας του θανάτου του πρίγκιπα Φιλίππου. Ωστόσο, οι χρήστες του διαδικτύου δε φαίνεται να έχουν πάρει με καλό μάτι τη σάτιρα στην βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η καρικατούρα του μικρού διαδόχου του βρετανικού θρόνου έχει αποδοθεί με χαρισματικό τρόπο από τον δημιουργό Gary Janetti του Family Guy. Με το ίδιο φλεγματικό χιούμορ, όπως στο Family Guy, παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για την καθημερινότητα της βασιλικής οικογένειας. 

Ο Janetti παρουσιάζει τον μικρό πρίγκιπα σαν τύραννο με ακριβά γούστα και μια περίεργη αίσθηση του χιούμορ. Φυσικά, από την φανταστική οικογένεια δε θα μπορούσαν να λείπουν οι γονείς του, Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλεντον. Μάλιστα, σε τρέιλερ εμφανίζεται ο Πρίγκιπας Χάρι (με τη φωνή του Ορλάντο Μπλουμ), η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ, αλλά και η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο πρίγκιπας Χάρι εμφανίζεται στη σειρά να προσπαθεί με κόπο να κατανοήσει τι ακριβώς είναι «διαμέρισμα» κατά τη μετακόμισή τους στο Λος Άντζελες από το παλάτι, ενώ η Βασίλισσα σκοτώνει έναν μπάτλερ εν ψυχρώ επειδή την τρόμαξε.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος που πέθανε πριν λίγους μήνες παρουσιάζεται κατάκοιτος να του τρέχουν τα σάλια, ενώ στη συνέχεια πέφτει νεκρός στο πάτωμα. 

Ωστόσο, η σειρά αν και ακόμα δεν προβάλλεται στη Μεγάλη Βρετανία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, όχι μόνο για τον τρόπο που διακωμωδεί τον Φίλιππο, αλλά και για το γεγονός ότι σατιρίζει μικρά παιδιά, όπως η Πριγκίπισσα Σαρλότ και ο Πρίγκιπας Λουις, τα αδέρφια του Τζορτζ.

Ένα tweet έγραφε: «Παρωδία σε ενήλικες είναι ένα πράγμα, σε παιδιά κάτι τελείως διαφορετικό. Φαίνεται άβολο και δυνητικά θα μπορούσε να τους βλάψει».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις