Κόσμος

«They Don’t Care About Us»: Ο Σπάικ Λι έφερε στο σήμερα το τραγούδι του Μάικλ Τζάκσον

Ο Σπάικ Λι επικαιροποίησε το μουσικό βίντεο του Μάικλ Τζάκσον για το «They Don’t Care About Us», που μιλά για την αστυνομική βαρβαρότητα και βία και στο επίκεντρο του βίντεο είναι διαδηλωτές.

Για να τιμήσει τα 62α γενέθλια του αείμνηστου τραγουδιστή, ο σκηνοθέτης κοινοποίησε μια νέα έκδοση του βίντεο που περιλαμβάνει τώρα πλάνα από τις φετινές διαδηλώσεις του Black Lives Matter από τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, όπως το Ρίο Ντε Τζανέιρο, το Ελσίνκι, η Ατλάντα, το Κέιπ Τάουν και άλλα.

«Τα σπουδαία τραγούδια διαμαρτυρίας δεν μπορούν να παλιώνουν, να ξεπερνιούνται ή να μένουν ανεπίκαιρα, επειδή ο αγώνας συνεχίζεται. Γι’ αυτό το “They Don’t Care About Us” είναι ο ύμνος σε αυτόν τον χαοτικό κόσμο της πανδημίας, στον οποίο ζούμε όλοι» δήλωσε ο Σπάικ Λι.

«Για να γιορτάσουμε την ημέρα γέννησης του Μάικλ Τζάκσον, κάναμε την ταινία μικρού μήκους “They Don’t Care About Us” για να συνεχίσουμε τον αγώνα για ισότητα για όλους. Αυτή είναι η αλήθεια, Ρουθ. Να είσαι ασφαλής» ανέφερε.

Ο Λι ήταν επίσης πίσω από τα δύο αρχικά βίντεο του τραγουδιού, το ένα γυρίστηκε στη Βραζιλία και το άλλο σε φυλακή.

Οι διαμαρτυρίες που προβάλλονται στο βίντεο ξεκίνησαν τον Μάιο του 2020 μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη. Οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν καθόλη τη διάρκεια του έτους και εντάθηκαν μετά τον πρόσφατο πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ από αστυνομικό στο Γουισκόνσιν.

Δείτε το επικαιροποιημένο βίντεο όπως το έφτιαξε ο Spike Lee

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν δεν έχει αποφασίσει αν θα απαντήσει στην πρόταση των ΗΠΑ όσο συνεχίζεται το σφυροκόπημα – Για 4 με 6 εβδομάδες πόλεμο μιλάει ο Ρούμπιο – Επιθέσεις στον Λίβανο
Έξαλλος ο Βανς με τον Νετανιάχου επειδή παραπλάνησε τον πρόεδρο Τραμπ για «εύκολη επικράτηση» και αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν - Ομοβροντία πυραύλων σε Ιράν, Λίβανο και Ισραήλ
Λίβανος