Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Thyssenkrupp: Σχέδια πώλησης του ιστορικού βιομηχανικού κολοσσού της Γερμανίας

Thyssenkrupp: Σχέδια πώλησης του ιστορικού βιομηχανικού κολοσσού της Γερμανίας
Reuters

Η Thyssenkrupp θα μπορούσε να πουλήσει τις δραστηριότητες χαλυβουργίας σε μια ιστορική μεταστροφή στρατηγικής του γερμανικού ομίλου ηλικίας 200 ετών. Αυτό αποκάλυψε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας την Τρίτη (19.05.2020).

“Τίποτα πια δεν αποκλείεται” απάντησε η Μαρτίνα Μερτζ, σε ερώτηση του Reuters εάν η Thyssenkrupp θα μπορούσε να πουλήσει πλειοψηφικό ποσοστό στις δραστηριότητες χαλυβουργίας. Η διευθύνουσα σύμβουλος μίλησε λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκε πως ο πολυεθνικός όμιλος είναι σε συνομιλίες με άλλες εταιρείες της βιομηχανίας χάλυβα αναφορικά με τις δυνατότητες συγκέντρωσης του κλάδου. Η ίδια δήλωσε ότι η πανδημία του κορονοϊού ανοίγει νέες δυνατότητες συνεργασίας.

“Εξετάζουμε όλο το εύρος των επιλογών” σημείωσε η Μερτζ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους. “Αυτό σημαίνει ότι εξετάζονται όλες οι μορφές συγκέντρωσης, συμπεριλαμβανομένων των συγχωνεύσεων, των εξαγορών, του να αποκτήσουμε εμείς ομοειδείς μας εταιρείες και του να αναπτύξουμε εμείς τη μονάδα ανεξάρτητα”.

Το γεγονός ότι η μονάδα χάλυβα δεν θεωρείται πλέον σημαντικό κομμάτι της Thyssenkrupp αποτελεί μια θεμελιώδη μεταστροφή για την εταιρεία, που γεννήθηκε το 1811, όταν ο Φρίντριχ Κρουπ έστησε ένα εργοστάσιο χυτοχάλυβα.

Οι δραστηριότητες χάλυβα, οι δεύτερες μεγαλύτερες στην Ευρώπη βάσει πωλήσεων, πλήττονται από τη χαμηλότερη ζήτηση, τις φθηνές κινεζικές εισαγωγές και την αποτυχημένη προσπάθεια συγχώνευσης με την ευρωπαϊκή μονάδα της Tata Steel, μια συμφωνία που μπλοκαρίστηκε λόγω ανησυχιών για μονοπώλιο.

Η ανακοίνωση αυτή επισπεύδει την “αποσυναρμολόγηση” της Thyssenkrupp, μια διαδικασία που ξεκίνησε το 2019, όταν ο όμιλος πούλησε το “πετράδι του στέμματος”: τη μονάδα ανελκυστήρων.

Κάποιοι επενδυτές υποστηρίζουν ότι ο όμιλος, που κατασκευάζει τα πάντα – από εξαρτήματα αυτοκινήτων έως υποβρύχια – θα πρέπει να σπάσει σε κομμάτια για να μεγιστοποιηθεί η αξία του. Πάντως, η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε την Τρίτη (19.05.2020) άνοδο 3,2%.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις