Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Times: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα οδεύουν προς την Ελλάδα

Times: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα οδεύουν προς την Ελλάδα

Προς την Ελλάδα οδεύουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.

Οι Times δίνουν μάλιστα τα συγχάρητηριά τους προς τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν, λόγω των «ενδείξεων» που όπως λέει υπάρχουν πως είναι κοντά στην ανακοίνωση ενός συμβιβασμού με τον οποίο τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα δοθούν στην Αθήνα.

Όπως αναφέρουν οι Times, αλλά και άλλα ρεπορτάζ τις τελευταίες μέρες, τα Γλυπτά θα δοθούν υπό τη μορφή ενός «ανοιχτού δανείου». Σε αντάλλαγμα η Ελλάδα θα δώσει άλλα εκθέματα, για μικρότερο όμως διάστημα.

«Αυτή η πρόταση παρακάμπτει το εμπόδιο της εντολής που υπάρχει και αναφέρει ότι οι επίτροποι του Βρετανικού Μουσείου είναι ιδιοκτήτες των ζωφόρων και απαγορεύεται από το νόμο να τις εκχωρήσουν», σχολιάζει.

Οι Times γράφουν πως η συμφωνία φέρεται να έχει ήδη συνταχθεί. Η εφημερίδα αναφέρεται και στην δική της αλλαγή στάσης επί του θέματος πέρυσι και ανανεώνει τη στήριξη στην επανένωση των Γλυπτών. Υποστηρίζει πως οι ενστάσεις κατά της επιστροφής έχουν «διαβρωθεί» και η νομική πτυχή ξεπερνιέται με την ευρηματική χρήση της μεθόδου του μακροπρόθεσμου δανείου.

Επίσης αναφέρει πως το Βρετανικό Μουσείο θα πρέπει να εκθέτει αντίγραφα των Γλυπτών, ώστε και οι δύο πλευρές να είναι ικανοποιημένες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις