Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Το Ισραήλ καλεί τους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους – Νεκροί άλλοι 5 Παλαιστίνιοι

Το Ισραήλ καλεί τους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους – Νεκροί άλλοι 5 Παλαιστίνιοι

Νέες ισραηλικές αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν τουλάχιστον 5 Παλαιστίνιους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

«Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο ακόμη τραυματίστηκαν από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συνοικία Σάμπρα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άσραφ αλ Κούντρα.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 121, από την αρχή της ισραηλινής επιχείρησης «Αμυντικός πυλώνας» την προηγούμενη Τετάρτη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου, η ισραηλινή αεροπορία έριξε φυλλάδια σε πολλές συνοικίες της πόλης της Γάζας με τα οποία ζητεί από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν «αμέσως» τις κατοικίες τους.

«Για τη δική σας ασφάλεια, σας ζητάμε να εγκαταλείψετε αμέσως τα σπίτια σας και να κατευθυνθείτε προς το κέντρο της πόλης», έγραφαν τα φυλλάδια στα αραβικά, ενώ το κείμενο συνοδευόταν από ένα σχεδιάγραμμα στο οποίο απεικονίζονταν οι δρόμοι που οδηγούν στο κέντρο της πόλης.

Την ίδια ώρα, βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης μεταξύ ισραηλινών στρατιωτών και νεαρών Παλαιστινίων που διαμαρτύρονταν για τον θάνατο ενός διαδηλωτή τη Δευτέρα, στη διάρκεια διαδήλωσης αλληλεγγύης προς τη Γάζα.

Δεκάδες νεαροί που είχαν συγκεντρωθεί στην παλιά πόλη της Χεβρώνας άρχισαν να φωνάζουν «εκδίκηση» και να πετούν πέτρες εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας που απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν μετά την κηδεία του Χάμντι αλ Σάλαχ στην οποία παρέστησαν περίπου 5.000 άνθρωποι. Ο Σάλαχ σκοτώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες έπειτα από μια ημέρα συγκρούσεων στο περιθώριο διαδηλώσεων αλληλεγγύης προς τη Γάζα.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης στη Νάμπλους, στα βόρεια της Δυτικής Όχθης, μεταξύ περίπου 500 διαδηλωτών και ισραηλινών στρατιωτών.

Διαβάστε

Η απορία ενός 6χρονου Παλαιστίνιου: Μαμά, πότε θα πεθάνουμε;

Ρουκέτα εκτοξεύθηκε εναντίον της Ιερουσαλήμ – “Θα πληρώσει ακριβά το Ισραήλ” λέει η Χαμάς

Εκτέλεσαν 6 Παλαιστίνιους – Τους κατηγόρησαν οτι συνεργάζονταν με το Ισραήλ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε