Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Το τελευταίο βλέμμα στα παιδιά της! Εγκατέλειψε τα αρκουδάκια της [pics]

Το τελευταίο βλέμμα στα παιδιά της! Εγκατέλειψε τα αρκουδάκια της [pics]

Οι ειδικοί πιστεύουν πως ήταν η τελευταία φορά που η αρκούδα είδε τα παιδιά της. Τα εγκατέλειψε για το τελετουργικό ενηλικίωσης που καταγράφεται για πρώτη φορά με τόση λεπτομέρεια.

Η μεγάλη αρκούδα φαίνεται να στέκεται κοντά στα μωρά της, να σταματά για να τα κοιτάξει για τελευταία φορά και μετά να κολυμπά στο 5ο μεγαλύτερο ποτάμι του κόσμου για να φύγει από τους απογόνους της. Στις φωτογραφίες από τη Ρωσία απαθανατίζεται το τελετουργικό ενηλικίωσης, ένα θέαμα που σπάνια έχει την ευκαιρία να δει ο κόσμος. Είναι οι στιγμές που λέει το τελευταίο αντίο στα παιδιά της και χάνεται μακριά στον ποταμό Yenisei.

Υπάρχει μια παροιμία που λέει ότι το μητρικό ένστικτο δεν πέφτει ποτέ έξω και αυτές οι εικόνες συνέλαβαν αυτή τη στιγμή. Μια αρκούδα λέει το τελευταίο αντίο στα μικρά της που ανέθρεψε από τότε που τα έφερε στον κόσμο. “Αυτό είναι το τελευταίο μητρικό της καθήκον. Να στείλει τα παιδιά της στο δάσος της Σιβηρίας και να καταφέρουν να τραφούν μόνα τους. Είναι συνειδητή της επιλογή ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται στις φωτογραφίες.

Το κάνει με έξυπνο τρόπο. Επιλέγει τον ποταμό Yenisei για το τελευταίο αντίο στα παιδιά της και μετά τα εκπλήσσει βουτώντας στα κρύα νερά και πηγαίνοντας σιγά αλλά αποφασιστικά κολυμπά στην άλλη μεριά. Φαίνεται πως ξέρει ότι τα μικρά της δεν είναι ακόμα δυνατά για να κολυμπήσουν κατά μήκος του ποταμού και να την ακολουθήσουν και έτσι η μυρωδιά της θα χαθεί για πάντα”, αναφέρουν σε άρθρο τους οι Siberian Times.

Τα αρκουδάκια φαίνονται αρχικά μπερδεμένα βλέποντας τη μητέρα τους να απομακρύνεται όλο και περισσότερο στα νερά του ποταμού. Περίμεναν στις όχθες μέχρι τη νύχτα και επέστρεφαν στο ίδιο σημείο την επόμενη μέρα μέχρι που κατάλαβαν ότι δεν θα γυρίσει.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε