Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

«To Τραγούδι του Σόλομον» της Τόνι Μόρισον μεταφέρεται στην τηλεόραση

«To Τραγούδι του Σόλομον» της Τόνι Μόρισον μεταφέρεται στην τηλεόραση

Τηλεοπτική προσαρμογή του μυθιστορήματος «Το Τραγούδι του Σόλομον» της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας Τόνι Μόρισον είναι στα σκαριά.

Το μυθιστόρημα, που εκδόθηκε το 1977, βραβεύθηκε με το βραβείο National Book Critics Circle Award, επιλέχθηκε για τη δημοφιλή λέσχη βιβλίων της Όπρα Γουίνφρι και έγινε σε αυτό αναφορά από τη Σουηδική Ακαδημία όταν απένειμε στη Μόρισον το Νόμπελ. Είναι προγραμματισμένη η κυκλοφορία του τον επόμενο μήνα στη γλώσσα μας από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ σε καινούργια μετάφραση της Κατερίνας Σχινά.

«Το Τραγούδι του Σόλομον» αφηγείται την ιστορία ενός Μαύρου που ζει στο Μίσιγκαν, του Macon “Milkman” Dead III.

Ο Dead ήλθε στον κόσμο λίγο μετά τη βουτιά που έριξε από μια στέγη – προσπαθώντας να πετάξει – μια εκκεντρική φιγούρα της γειτονιάς, ο Robert Smith, ένας ασφαλιστής και μέλος της οργάνωσης The Seven Days, οργάνωσης που σκοτώνει Λευκούς ως αντίδραση των φόνων Μαύρων από Λευκούς.

Σ’ όλη τη ζωή του, ο Dead προσπαθεί κι εκείνος να πετάξει και η αφήγηση παρακολουθεί την πορεία του από την πόλη του στο μέρος καταγωγής της οικογένειάς του, συναντώντας καθ’ οδόν δουλευταράδες, μέντιουμ, ψεύτες και φονιάδες.

Για τη λίγων επεισοδίων τηλεοπτική σειρά έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τον σκηνοθέτη George C. Wolfe, γνωστόν από την ταινία «Ma Rainey’s Black Bottom»· ο Wolfe έδρεψε επαίνους για τη σκηνοθεσία της ταινίας που βασιζόταν στο θεατρικό του August Wilson και στην οποία πρωταγωνιστούν η Viola Davis και ο Chadwick Boseman.

Τα δικαιώματα του μυθιστορήματος της Μόρισον εξασφάλισε η γνωστή από την τηλεοπτική σειρά «American Gods» (2017) εταιρεία παραγωγών Fremantle· η τηλεοπτική μεταφορά του θα είναι συμπαραγωγή της Fremantle και της Playground Entertainment (γνωστής από τη βρετανική τηλεοπτική σειρά του 2015 «Wolf Hall»).

Οι συζητήσεις έχουν να κάνουν με το ότι ο Wolfe θα γράψει το σενάριο και θα σκηνοθετήσει. Επιπλέον, θα είναι ο εκτελεστικός παραγωγός δίπλα στους Colin Callender, Scott Huff και David Stern της Playground Entertainment, όπως αναφέρει το Deadline.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις