Κόσμος

Τραμπ: “Στραγγαλίζει” οικονομικά τον Κιμ Γιονγκ Ουν!

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα διεξάγει ψηφοφορία σήμερα επί ενός σχεδίου ψηφίσματος που έχουν καταρτίσει οι ΗΠΑ για την επιβολή νέων, ακόμη πιο αυστηρών κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας, με στόχο να μειωθούν τα έσοδα της ασιατικής χώρας από εξαγωγές κατά το εν τρίτον, σε αντίποινα για τις δύο δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) που προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 22:00 ώρα Ελλάδας και εκφράζεται η “μεγάλη βεβαιότητα” ότι η Κίνα και η Ρωσία, σύμμαχοι της Βόρειας Κορέας, θα στηρίξουν το σχέδιο ψηφίσματος.

Η επιβολή των κυρώσεων ενάντια στην Πιονγκγιάνγκ στοχεύει να μειώσει τα έσοδα του απομονωμένου αυτού κράτους σε τομείς εξαγωγών, όπως κάρβουνου, σιδήρου και μόλυβδου.

Επίσης, με βάση το σχέδιο ψηφίσματος, θα επιβληθεί απαγόρευση σε κάθε χώρα να αυξήσει τον υπάρχοντα αριθμό εργατών από την Βόρεια Κορέα που φιλοξενεί, απαγόρευση ίδρυσης νέων κοινών επιχειρήσεων μεταξύ ξένων και βορειοκορεατικών επιχειρήσεων και παύση οποιασδήποτε επιπλέον επένδυσης σε όσες υφίστανται ήδη.

Το σύνολο των κυρώσεων στοχεύει να στερήσει από την Πιονγκγιάνγκ έσοδα “ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων” από τις εξαγωγές, ανέφεραν οι πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δίκη Έριν Πάτερσον: «Ο πατέρας μου είχε διπλώσει από τον πόνο από τα τοξικά μανιτάρια» – Η κατάθεση του πρώην συζύγου της
Ο Σάιμον Πάτερσον περιγράφει τις τελευταίες στιγμές τους στο νοσοκομείο - Δεύτερη μέρα της δίκης που έχει προκαλέσει σοκ - Ο ίδιος δεν πήγε στο οικογενειακό τραπέζι
Έριν Πάτερσον