Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Tupac Shakur: Συνελήφθη ύποπτος που μετείχε στην πολύκροτη δολοφονία του σταρ της χιπ χοπ πριν 27 χρόνια

Tupac Shakur: Συνελήφθη ύποπτος που μετείχε στην πολύκροτη δολοφονία του σταρ της χιπ χοπ πριν 27 χρόνια

Έχουν περάσει 27 χρόνια από τη στιγμή που ο τότε σούπερ σταρ της χιπ χοπ, Τούπακ Σακούρ (Tupak Shakur) έπεφτε νεκρός μετά από καταιγισμό πυρών στο Λας Βέγκας και η δολοφονία του παρέμενε ως τώρα μια σκοτεινή  υπόθεση.

Πλέον όμως, άρχισε να φαίνεται ένα φως στην θεοσκότεινη αυτή ιστορία, καθώς στο Λας Βέγκας συνελήφθη ένας άνδρας ο οποίος φέρεται να είχε συμμετοχή στη δολοφονία του Τούπακ Σακούρ και να ξέρει ποιος ή ποιοι ήταν εκείνοι που τον πυροβόλησαν.

Σύμφωνα με το AP η αστυνομία του Λας Βέγκας συνέλαβε σήμερα (29.9.2023) τον Duane Davis ή «Keffe D», όπως είναι το προσωνύμιό του, ο οποίος φαίνεται να έχει άμεση σχέση  με τη δολοφονία του Tupak Shakur στις 7 Σεπτεμβρίου 1996.

Το AP ανέφερε ότι οι κατηγορίες που βαρύνουν τον «Keffe D» δεν είναι ακόμα γνωστές. Από άλλη τονιζόταν ότι οι δικαστικές αρχές ενδέχεται εντός της ημέρας να απαγγείλουν και επίσημα τις κατηγορίες στον ύποπτο.

Ήταν γνωστός στις αρχές

Ο Duane Davis ήταν από καιρό γνωστός και στις αρχές, αλλά και όλους όσους ερευνούσαν την πολύκροτη δολοφονία του Τούπακ Σακούρ.

Ο Duane Davis ή «Keffe D» είχε πει πολλές φορές ως τώρα σε συνεντεύξεις του, αλλά το είχε γράψει και στα απομνημονεύματά του με τίτλο «Compton Street Legend», που κυκλοφόρησαν το 2019, ότι βρισκόταν στην Cadillac από την οποία ρίχτηκε η βροχή από σφαίρες εναντίον του Tupak Shakur ο οποίος ήταν τότε μόλις 25 ετών.

Στο βιβλίο ο  Davis ανέφερε ότι έσπασε τη σιωπή του για τη δολοφονία του Τουπάκ το 2010 κατά τη διάρκεια μιας κεκλεισμένων των θυρών συνάντησης με ομοσπονδιακές και τοπικές αρχές. Εκείνη την εποχή, ήταν 46 ετών και αντιμετώπιζε ισόβια κάθειρξη για κατηγορίες ναρκωτικών όταν συμφώνησε να μιλήσει με τις αρχές.

«Υποσχέθηκαν ότι θα κατέστρεφαν το κατηγορητήριο και θα σταματούσαν το δικαστήριο αν τους βοηθούσα», έγραψε στα απομνημονεύματά του. Μάλιστα περιέγραφε τον εαυτό του ως έναν από τους τελευταίους εν ζωή μάρτυρες της δολοφονίας του Tupak Shakur, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά και πέθανε μια εβδομάδα αργότερα στο νοσοκομείο.

Είπε ότι ο ανιψιός του ίσως ήταν ο δολοφόνος

Το 2018, λίγο μετά αφότου είχε διαγνωστεί με καρκίνο ο Duane Davis ή «Keffe D» παραδέχτηκε δημόσια σε μια συνέντευξη για μια εκπομπή της BET ότι βρισκόταν μέσα στην Cadillac κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Μάλιστα υπέδειξε και τον ανιψιό του ως πιθανό δράστη.

Είπε ότι ο ανιψιός του, Orlando Anderson ή «Baby Lane», ήταν ένα από τα δύο άτομα που κάθονταν στο πίσω κάθισμα της Cadillac απ’ όπου ακούστηκαν οι πυροβολισμοί και έφυγαν οι σφαίρες που πέτυχαν τον Τούπακ Σακούρ.

Είπε επίσης ότι οι πυροβολισμοί έπεσαν λίγο μετά από έναν καυγά που είχαν στο καζίνο νωρίτερα εκείνο το βράδυ ο ανιψιός του, ο Tupak Shakur και κάποια άλλα άτομα.

Ο Orlando Anderson ή «Baby Lane» αρνήθηκε πάντως, οποιαδήποτε ανάμειξη στην δολοφονία του Τούπακ Σακούρ. Μάλιστα πέθανε δύο χρόνια αργότερα από πυροβολισμό στο Κόμπτον της Καλιφόρνια.

Η έφοδος

Η σύλληψη έρχεται δύο μήνες μετά την έφοδο της αστυνομίας του Λας Βέγκας στο σπίτι της συζύγου του στις 17 Ιουλίου στο γειτονικό Χέντερσον.  Πληροφορίες ανέφεραν ότι η αστυνομία αναζητούσε τότε αντικείμενα «σχετικά με τη δολοφονία του Tupac Shakur».

Το χρονικό

Ο Τούπακ Σακούρ βρισκόταν το μοιραίο βράδυ του 1996 σε μια BMW που οδηγούσε η ιδρύτρια της Death Row Records Marion Suge Knight. Μαζί τους ήταν ως συνοδεία άλλα 10 αυτοκίνητα. Περίμεναν στο κόκκινο φανάρι όταν μια λευκή Cadillac πήγε δίπλα τους και μετά ξέσπασαν οι πυροβολισμοί.

Ο Tupak Shakur ήταν στα μαχαίρια εκείνη την εποχή με τον σταρ της ραπ, Biggie Smalls, γνωστό και ως Notorious B.I.G., ο οποίος πυροβολήθηκε θανάσιμα τον Μάρτιο του 1997. Πολλοί λένε ότι αυτός ήταν πίσω από την δολοφονία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις