Δευτέρα, 20 Μαΐ
28oC Αθήνα

Video ντοκουμέντο: Η στιγμή του μακελειού στο εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών

Video ντοκουμέντο: Η στιγμή του μακελειού στο εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών

Video από τη στιγμή της αιματηρής επίθεσης στο Εβραΐκο Μουσείο των Βρυξελλών και την περιγραφή του άνδρα που καταζητείται έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Βελγίου, ζητώντας πληροφορίες για τον δράστη.

Στο video από την κάμερα ασφαλείας του Μουσείου ο άνδρας φαίνεται να πυροβολεί με ένα Καλάσνικοφ. Είναι μετρίου αναστήματος και γυμνασμένος, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία του Βελγίου η οποία δημοσίευσε την περιγραφή του στην ιστοσελίδα της.

Όταν εξαπέλυσε την επίθεση φορούσε ένα σκουρόχρωμο καπελάκι του μπέιζμπολ, γυαλιά, σκούρο παντελόνι και κουβαλούσε δύο τσάντες. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δεν διακρίνονται καθαρά στα ασπρόμαυρα πλάνα.

Στο ένα από τα βίντεο απεικονίζεται ο άνδρας να πυροβολεί πριν φύγει τρέχοντας από το μουσείο και μια ανθρώπινη σορός να κείτεται μπροστά του, ωστόσο στο βίντεο έχει μπει «μωσαϊκό», ώστε να μην είναι ορατά τα χαρακτηριστικά του θύματος.

Το τουφέκι του δράστη είναι ένα AK-47 με αναδιπλούμενο κοντάκι, σύμφωνα με την αστυνομία και ο άνδρας διέφυγε πεζός.

Η αστυνομία, η οποία είχε ανακοινώσει το πρωί ότι δεν έχει μπορέσει να εξακριβώσει την ταυτότητα του δράστη, δημοσίευσε τις εικόνες και τα βίντεο, καλώντας τους πολίτες να ενημερώσουν τις αρχές εάν τον αναγνωρίσουν, ενώ δημιούργησε επίσης έναν ειδικό τηλεφωνικό αριθμό για όσους θέλουν να δώσουν πληροφορίες. 

Νωρίτερα, ένας Βέλγος ο οποίος είχε τραυματιστεί στην επίθεση του αγνώστου άνδρα, η οποία σημειώθηκε χθες, υπέκυψε στα τραύματά του με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί σε τέσσερις. Τα άλλα θύματα ήταν ένα ζευγάρι Ισραηλινών που επισκέπτονταν το Μουσείο και μια Γαλλίδα εθελόντρια η οποία εργαζόταν εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέθανε ο Βέλγος που τραυματίστηκε έξω από το Εβραϊκό Μουσείο

Βέλγιο: Ισραηλινοί τουρίστες δύο από τα τρία θύματα τις επίθεσης

Συνελήφθη ένας ύποπτος για το μακελειό στις Βρυξέλλες

Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας από πυρά αγνώστου στο Εβραϊκό Μουσείο στις Βρυξέλλες

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε