Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Vikas Khanna: «Κατανόηση της πίστης μέσω του φαγητού» – Ο νέος πολυτελής τόμος του σεφ από την Ινδία

Vikas Khanna: «Κατανόηση της πίστης μέσω του φαγητού» – Ο νέος πολυτελής τόμος του σεφ από την Ινδία

Ποιος δεν θα ζήλευε να ταξιδεύει για οχτώ χρόνια σε όλη την Ινδία και παράλληλα να συγκεντρώνει και να μαθαίνει συνταγές από τα πιο ιερά μέρη της; Αυτή ήταν τα τελευταία χρόνια η καθημερινότητα του διάσημου Ινδού σεφ και ιδιοκτήτη εστιατορίων, Vikas Khanna που συγκέντρωσε και κυκλοφόρησε έναν «πολυτελή» τόμο με αρχαίες γαστρονομικές παραδόσεις.

Ο τόμος του σεφ από την Ινδία, δεν είναι απλώς ένα βιβλίο. Το «Sacred Foods of India» είναι επιχρυσωμένο και  διακοσμημένο με κρύσταλλα. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλός άλλωστε, ένας τόμος που περιλαμβάνει αρχαίες γαστρονομικές παραδόσεις, 108 πολύτιμες συνταγές και αφηγείται την ιστορία κάθε ιερού τόπου και του πολιτισμού από τον οποίο προέρχεται.

Το βιβλίο περιορισμένης έκδοσης, έχει κυκλοφορήσει σε 250 αντίτυπα. Το καθένα είναι συλλεκτικό και διατίθεται σε ξύλινο κουτί από ξύλο καρυδιάς και σφενδάμου με κρύσταλλα Swarovski και πολύτιμους λίθους στην τιμή των 25.000 δολαρίων.

Το χαρτί που χρησιμοποιήθηκε για την εκτύπωση προέρχεται από «ειδικές πηγές» στην Ιταλία και προορίζεται να διαρκέσει για γενιές, ενώ το μελάνι προέρχεται από την Ιαπωνία.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vikas Khanna (@vikaskhannagroup)

Κάτοικος της Νέας Υόρκης, ο Khanna εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Junoon στο Μανχάταν, στο οποίο κέρδισε αστέρι Michelin για έξι συνεχόμενα χρόνια από το 2011. Έκτοτε έχει γράψει πολλά ακόμα βιβλία, πρωταγωνίστησε ως κριτής στο MasterChef India και σκηνοθέτησε ντοκιμαντέρ.

«Το “Sacred Foods of India” έχει να κάνει με την κληρονομιά, με τις … κουζίνες και τους τόπους προσκυνήματος. Εξηγεί το πώς καταλαβαίνεις την πίστη μέσω φαγητού» σημείωσε ο Khanna.

Αναφερόμενος στην επιτυχία της σειράς ντοκιμαντέρ «Holy Kitchens» που γύρισε με θέμα τις κοινοτικές κουζίνες χώρων λατρείας, η οποία προβλήθηκε σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και στον Λευκό Οίκο, εξήγησε: «Στην Ινδία υπάρχουν τόσα πολλά ιδρύματα που σερβίρουν φαγητό στους ανθρώπους, όχι μόνο στους φτωχούς αλλά σε όλους, για πολλούς ανθρώπους είναι θέμα ψυχικής τροφής».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vikas Khanna (@vikaskhannagroup)

 

«Αισθάνθηκα ότι η συγγραφή αυτού του βιβλίου έχει να κάνει με τη συνέχεια. Καθώς η Ινδία γίνεται μια χώρα με τόσο τεράστια διασπορά, άνθρωποι σαν εμάς θα πρέπει να μπορούν να πουν στα παιδιά μας ή στην επόμενη γενιά για τον πραγματικό ιστό της Ινδίας» είπε.

Εάν κάποιος ενδιαφέρεται να αποκτήσει το πρωτότυπο του «Sacred Foods of India», αυτό διατίθεται σε NFT από την Akshaya.io και πιστοποιεί πλήρως την κυριότητα του βιβλίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις