Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Τον Σεπτέμβριο η πρώτη σύνδεση της χώρας στο ευρωπαϊκό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Τον Σεπτέμβριο η πρώτη σύνδεση της χώρας στο ευρωπαϊκό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων

Ο αυτοκινητόδρομος κατά μήκος του πανευρωπαϊκού διαδρόμου μεταφορών “Vc” (διακλάδωση Πλος-Σεράγεβο-Όσιγιεκ- Βουδαπέστη) θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020, εφόσον οι εργασίες κατασκευής του συνεχιστούν με τους σημερινούς ρυθμούς, δήλωσε χθες ο επικεφαλής της εταιρείας αυτοκινητοδρόμων “Autoceste Federacije BiH” Ενσάντ Κάριτς, στη διάρκεια της τελετής παράδοσης ενός νέου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου, που συνδέει το Σεράγεβο με την πόλη Ζένιτσα, στην κεντρική Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Το μήκους έξι χιλιομέτρων τμήμα, περιλαμβάνει ένα μήκους τριών χιλιομέτρων τούνελ, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κάριτς, δύο ακόμη τμήματα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

“Ένα τμήμα που θα συνδέει το Μεντζουγκόργιε με τα σύνορα της Κροατίας θα έχει ολοκληρωθεί σε 15 ημέρες. Είναι ένα τμήμα μήκους 10 χιλιομέτρων, το οποίο για πρώτη φορά θα συνδέσει τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη με το δίκτυο των ευρωπαϊκών αυτοκινητοδρόμων” σημείωσε.

Επίσης, ένα τμήμα που οδηγεί από το Σεράγεβο στο χωριό Ταρτσίν, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, συμπληρώνοντας περίπου 100 χιλιόμετρα του διαδρόμου “Vc”, στη Βοσνία. Το τμήμα του διαδρόμου που διέρχεται από την επικράτεια της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης είναι μήκους 330 χιλιομέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σερβία: Σύντομα η υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας

Αύξηση των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV στη Βοσνία

Το ιστορικό δημαρχείο του Σαράγεβο άνοιξε τις πύλες του για το κοινό μετά από 22 χρόνια

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε