Σάββατο, 15 Ιουν.
31oC Αθήνα

Βουλγαρία: Συγκράτηση του ελλείμματος και σχέδιο για αναθεώρηση του προϋπολογισμού

Βουλγαρία: Συγκράτηση του ελλείμματος και σχέδιο για αναθεώρηση του προϋπολογισμού

Την αναθεώρηση του προϋπολογισμού εξαιτίας -μεταξύ άλλων- της μη εκπλήρωσης των στόχων που σχετίζονται με τη συγκέντρωση εσόδων θα ζητήσει το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο της Βουλγαρίας, μετέδωσαν τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της χώρας, επικαλούμενα δηλώσεις του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών Ρούμεν Ποροζάνοφ.

Την αναθεώρηση του προϋπολογισμού θα ψηφίσει το επόμενο κοινοβούλιο, η σύνθεση του οποίου θα προκύψει έπειτα από τη διεξαγωγή των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 5 Οκτωβρίου 2014.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεκάδες κοινότητες βρίσκονται αντιμέτωπες με την χρεοκοπία, ενώ ορισμένα υπουργεία αναμένεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα ρευστότητας.

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού – στα τέλη Ιουλίου – διαμορφώθηκε στο 1,4% του ΑΕΠ και οι προβλέψεις το “τοποθετούν” – για το τέλος του 2014 – στο 1,8%. Ο κ. Ποροζάνοφ σημείωσε ότι, στόχος είναι το έλλειμμα του προϋπολογισμού να συγκρατηθεί σε επίπεδο κάτω του 3%, καθώς, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κινήσει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάθε μέρα Βουλγαρία-Ελλάδα για να… εκδίδεται, ενώ εκτός των άλλων την βίαζαν

Επιστολή του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας στο ΔΝΤ

Βουλγαρία: Αύξηση των αφίξεων ξένων τουριστών κατά 5,7% το α’ εξάμηνο του 2014

Βουλγαρία: Στα 250 εκατ. ευρώ εκτιμούν οι αρχές τις ζημιές από τις φετινές πλημμύρες

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε