Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Βρετανία – Εκλογές: Παραίτηση Μέι ζήτησε ο Κόρμπιν

Βρετανία – Εκλογές: Παραίτηση Μέι ζήτησε ο Κόρμπιν

Αν ένας άνθρωπος έχει κάθε δικαίωμα να χαμογελάει από τα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών αυτός δεν είναι άλλος από τον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν. Έναν άνθρωπο που πολλοί θεώρησαν “τελειωμένο” μετά το δημοψήφισμα και τη νίκη του Brexit, τον ίδιο που το κόμμα του θέλησε να… ρίξει.

Ο ηγέτης των Εργατικών, που είχε το κόμμα του να κάνει την αντεπίθεση τις τελευταίες εβδομάδες και δεν αποκλείεται να στερήσει από τους Συντηρητικούς της Μέι την πολυπόθητη αυτοδυναμία, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επανεκλογή του στην περιφέρειά του, ζήτησε από την πρωθυπουργό της χώρας να παραιτηθεί.

«Η πρωθυπουργός προκήρυξε εκλογές γιατί ήθελε μια εντολή. Λοιπόν, η εντολή που πήρε είναι πως έχασε έδρες των Συντηρητικών, έχασε ψήφους και έχασε την εμπιστοσύνη του λαού. Νομίζω πως αυτό είναι αρκετό για να φύγει στην πραγματικότητα» διεμήνυσε εν μέσω αποθέωσης ο Κόρμπιν.

«Αυτές οι εκλογές έγιναν για να κερδίσει μεγαλύτερη πλειοψηφία η πρωθυπουργός. Σε αυτές τις έξι εβδομάδες ταξίδεψα σε όλη τη χώρα. Και ξέρετε τι; Η πολιτική έχει αλλάξει. Ο κόσμος είπε “αρκετά με τη λιτότητα”, “αρκετά με τις μειώσεις”, “αρκετά με την υποχρηματοδότηση της υγείας, των σχολείων” και το να μην δίνουμε στους νέους τις ευκαιρίες που αξίζουν.

Είμαι πολύ περήφανος για την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός μου, για το πρόγραμμά μας, για τους πολλούς, όχι τους λίγους. Και είμαι πολύ περήφανος για τα αποτελέσματα που έρχονται απ’ όλη τη χώρα, για τους ανθρώπους που ψήφισαν για την ελπίδα και γύρισαν τις πλάτες τους στη λιτότητα», τόνισε.

Πηγή: Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε