Κόσμος

Βρέθηκε το εμποτισμένο με το αίμα του πάπα Ιωάννη Παύλου του Β’ κομμάτι του υφάσματος

Εντοπίστηκε από την αστυνομία το κομμάτι του υφάσματος που είναι εμποτισμένο με μια σταγόνα από το αίμα του πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄και το οποίο είχε κλαπεί το περασμένο σαββατοκύριακο από μια εκκλησία στην κεντρική Ιταλία, όπως αναφέρει σήμερα ο ιταλικός Τύπος βάζοντας τέλος στην αγωνία για το κλεμμένο θρησκευτικό κειμήλιο του μελλοντικού αγίου της καθολικής εκκλησίας.

Τρεις νεαροί άνδρες συνελήφθησαν, ανακρίθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι. Παραδέχθηκαν ότι έκλεψαν από την απομακρυσμένη εκκλησία Σαν Πιέτρο ντέλα Ιένκα της περιφέρειας Αμπρούτσο έναν σταυρό, ένα αρτοφόριο και το κειμήλιο χωρίς να γνωρίζουν τη σημασία του.

Αρχικά είχε βρεθεί το μεταλλικό πλαίσιο στο οποίο βρισκόταν το ύφασμα. Αργότερα, βρέθηκε και το ίδιο το κομμάτι ύφασμα σε έναν χώρο στάθμευσης, όπου το είχαν πετάξει οι κλέφτες πιστεύοντας ότι δεν έχει αξία.

Αν και έχει υποστεί ζημιές, ένας επίσκοπος κατάφερε να αποκαταστήσει το κειμήλιο, το οποίο δεν είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψει στην εκκλησία απ’ όπου εκλπάπη, καθώς αυτή δεν διαθέτει κανένα σύστημα ασφαλείας.

Περίπου 50 αστυνομικοί και ένας εκπαιδευμένος σκύλος είχαν κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό του κειμηλίου.

Το κειμήλιο είχε προσφερθεί ως δωρεά το 2011 στη μικρή εκκλησία από τον Στανίσλαβ Τζίβις, καρδινάλιο σήμερα της Κρακοβίας, ο οποίος έως το 2005 διετέλεσε προσωπικός γραμματέας του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄.

Μια λειψανοθήκη που περιείχε ένα φιαλίδιο με το αίμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄ είχε επίσης κλαπεί τον Αύγουστο του 2012 αλλά οι αρχές τη βρήκαν λίγες ώρες μετά.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τζανίν Πιρό: Η «Δικαστής Τζανίν» από τα τηλεοπτικά στούντιο του Fox News στο γραφείο του εισαγγελέα της Ουάσινγκτον
Τη συνδέει βαθιά φιλιά με τον Τραμπ - Στην πρώτη του θητεία, ο Τραμπ απένειμε προεδρική χάρη στον πρώην σύζυγό της που είχε καταδικαστεί για φορολογικά αδικήματα
Τζανίν Πιρό
Ένοχοι οι δύο άντρες που έκοψαν το εμβληματικό δέντρο Sycamore Gap στη Βρετανία το 2023
Η πτώση του δέντρου προκάλεσε φθορά σε τμήμα του Τείχους του Αδριανού, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Ρωμαίους πριν από περίπου 2.000 χρόνια και ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Γενική εικόνα του δέντρου Sycamore Gap που κόπηκε, στο Northumberland
Τραμπ για Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Είναι φανταστική» – «Μου αρέσουν τα κομπλιμέντα», απάντησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει να συναντήσει τη «φανταστική» πρόεδρο, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ε.Ε.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ντόναλντ Τραμπ
Σκιές στο παρελθόν του Πάπα Λέοντα 14ου: Κατηγορίες για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς σε Σικάγο και Περού
«Η σιωπή είναι αμαρτία. Ο Ιησούς θέλει να σταματήσουμε αυτά τα πράγματα, όχι να δημιουργούμε έναν εύφορο κήπο όπου ανθίζει η σεξουαλική κακοποίηση», λέει ένα από τα θύματα
Ο νεοεκλεγείς Πάπας Λέων ΙΔ', Αμερικανός καρδινάλιος Robert Prevost