Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Wagner: Ο διαβόητος Πριγκόζιν είχε γράψει παιδικό βιβλίο – Άφαντος ο ενορχηστρωτής της ανταρσίας

Wagner: Ο διαβόητος Πριγκόζιν είχε γράψει παιδικό βιβλίο – Άφαντος ο ενορχηστρωτής της ανταρσίας

Σε αυτό τον κόσμο όλα γίνονται τελικά και μην το αμφισβητήσει κανείς αυτό, καθώς ακόμα και ο ηγέτης της ομάδας Wagner, ο σκληρός, ωμός και διαβόητος, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, που είναι άφαντος μετά την ανταρσία που έκανε, είχε γράψει παιδικό βιβλίο μαζί με τα παιδιά του πριν χρόνια.

Το 2004 ο ηγέτης της μισθοφορικής ομάδας Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, είχε γράψει ένα παιδικό βιβλίο μαζί με τα τότε μικρά παιδιά του, Πωλίνα και Πάβελ, σύμφωνα με τους The Moscow Times.

Το παιδικό βιβλίο του Γιεβγκένι Πριγκόζιν τυπώθηκε μόνο σε 2.000 χιλιάδες αντίτυπα και φυσικά πήγε… άπατο, ενώ κάποια άλλα σενάρια ανέφεραν ότι πιθανότατα δεν μπήκε ποτέ στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.

Ο τίτλος του παιδικού βιβλίου, του ηγέτη της Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, που ανάμεσα στα άλλα ανδραγαθήματά του έχει κάνει 9 χρόνια φυλακή, για ληστεία, απάτη, και εμπλοκή σε άλλα εγκλήματα, ήταν «Indraguzik».

Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία ενός μικρού αγοριού και της αδερφής του που ζουν με την οικογένειά τους μέσα σε έναν τεράστιο πολυέλαιο θεάτρου.

Σύμφωνα με τον πρόλογο του βιβλίου, τα παιδιά του Γιεβγκένι Πριγκόζιν, Πωλίνα και Πάβελ πρότειναν τα ονόματα για τους κύριους χαρακτήρες. Δεν τον έπεισαν, πάντως και έτσι στο βιβλίο πρωταγωνμστούν ένα μικροσκοπικό αγόρι

που ονομάζεται Indraguzik και η αδερφή του, που λέγεται Indraguza.

Έχει εξαφανιστεί

Ο ηγέτης της Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, πάντως, είναι «εξαφανισμένος» μετά την ανταρσία που έκανε κατά της Ρωσίας και του άλλοτε «αδελφού» του, Βλαντιμίρ Πούτιν και την απόφασή του ώρες μετά να… κατεβάσει τα όπλα και να στείλει πίσω στις βάσεις τους τις μονάδες του που όδευαν προς τη Μόσχα.

Η τελευταία φορά που εμφανίστηκε δημόσια ήταν το Σάββατο (24.6.2023) όταν εθεάθη μέσα σε ένα αυτοκίνητο να φεύγει από το Ροστόφ. Μάλιστα χαμογελούσε και χαιρετούσε με κατοίκους της περιοχής που τον επευφημούσαν.

Κάποια σενάρια έλεγαν ότι προορισμός του ήταν η Λευκορωσία, μετά την μεσολάβηση του προέδρου της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος κατόρθωσε να τον πείσει να τερματίσει την… επανάστασή του. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν τελικά ο ηγέτης της Wagner ταξίδεψε στη Λευκορωσία, σύμφωνα με το BBC.

Στη νοτιοδυτική Ρωσία υπάρχει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων που είναι επί του παρόντος σε ισχύ. Αυτό σημαίνει σημαίνει ότι δεν μπορούσε να πετάξει από εκεί για την Λευκορωσία. Τα πλησιέστερα αεροδρόμια στο Ροστόφ που λειτουργούν είναι αυτά του Βόλγκογκραντ και του Σότσι. Απέχουν όμως 400 χιλιόμετρα από το Ροστόφ.

Ο Πριγκόζιν θα μπορούσε θεωρητικά να ταξιδέψει με αυτοκίνητο ή τρένο – αλλά είναι πολύ μακριά για να πάει στη Λευκορωσία, καθώς πρέπει να κάνει παράκαμψη και να μην περάσει μέσα από την Ουκρανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις