Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Χίλαρι Κλίντον: “Την πέταξαν στο βαν σαν κομμάτι κρέας!” [vids]

Χίλαρι Κλίντον: “Την πέταξαν στο βαν σαν κομμάτι κρέας!” [vids]

Η πνευμονία, η κατάρρευση στη Νέα Υόρκη και η αναβολή του ταξιδιού στην Καλιφόρνια. Η υγεία της Χίλαρι Κλίντον βάζει ξανά “φωτιά” στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Η εικόνα της να αποχωρεί υποβασταζόμενη από την τελετή μνήμης για την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη προκάλεσε σοκ. Μια γυναίκα ανήμπορη να σταθεί στα πόδια της, να παραπατά και σχεδόν στα χέρια να τη βάζουν σε ένα μαύρο βαν για να την απομακρύνουν από το σημείο.

«Την πέταξαν στο πίσω μέρος του βαν σαν ένα κομμάτι κρέας» είπε στη Daily Beast αστυνομικός που ήταν μπροστά στο περιστατικό. Κατά τη μεταφορά της, μάλιστα, φέρεται να έχασε και το ένα από τα παπούτσια της. Ακόμα ένα στοιχείο που δείχνει το επείγον της κατάστασης είναι το γεγονός πως αν και βάσει πρωτοκόλλου πρέπει οι άνδρες της ασφάλειας που μεταφέρουν ένα πρόσωπο υπό προστασία να περιμένουν ένα αυτοκίνητο, πριν το απομακρύνουν. Αυτό δεν έγινε.

Είναι η δεύτερη φορά που η Κλίντον εμφανίζεται υποβασταζόμενη. Η προηγούμενη ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο σε μια εκδήλωση στο Τσάρλεστον, όταν ο φωτογραφικός φακός την είχε «συλλάβει» να χρειάζεται βοήθεια από τους συνεργάτες της για να ανέβει, υποβασταζόμενη και τότε, μερικά σκαλιά.

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως η υγεία της υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ είναι κλονισμένη. Πρόσφατα, φωτογραφίες έδειχναν πως στο αυτί της έχει ακουστικό, σε μια εκδήλωση ο βήχας δεν την άφησε να συνεχίσει την ομιλία της και σε άλλη ένας από τους συνεργάτες της την πλησίασε, όταν έχασε τα λόγια της και της είπε στ’ αυτί πως όλα είναι καλά και μπορεί να συνεχίσει.

Πριν μερικά χρόνια, η Κλίντον είχε τραυματιστεί στο κεφάλι και είχε νοσηλευτεί αρκετές μέρες στο νοσοκομείο. Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν πως ίσως να μην έχει αναρρώσει πλήρως από εκείνον τον τραυματισμό και το τραύμα στο κεφάλι να της προκαλεί ακόμη προβλήματα. Τι συμβαίνει τελικά;

Αυτή τη φορά, η επίσημη εκδοχή, ήταν πως η Χίλαρι Κλίντον διαγνώστηκε με πνευμονία μόλις την περασμένη Παρασκευή και παρ’ ότι οι γιατροί της συνέστησαν ξεκούραση, εκείνη συνέχισε το πρόγραμμά της με αποτέλεσμα να καταρρεύσει την Κυριακή. Είναι όμως αλήθεια αυτό; Από την τελετή για την 15η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, όπου “αισθάνθηκε έξαψη” είπαν αρχικά, μετά μίλησαν και θερμοπληξία και στο τέλος για πνευμονία, η Χίλαρι Κλίντον πήγε στο σπίτι της κόρης της Τσέλσι Μανχάταν και δυο ώρες αργότερα, για να διασκεδάσει και τις εντυπώσεις, βγήκε για να τη δουν οι δημοσιογράφοι χαμογελαστή. Είμαι μια χαρά τους είπε. Και όταν ένα κοριτσάκι, εντελώς… αυθόρμητα, την πλησίασε, στάθηκε για του μιλήσει.

Η 68χρονη πρώην υπουργός Εξωτερικών και άλλοτε Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ επέστρεψε τελικά σπίτι της και αποφάσισε να ακυρώσει τη διήμερη επίσκεψή της στην Καλιφόρνια, στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας. Η ομιλία της για την οικονομία, η παρουσία της σε έρανο για να συγκεντρώσει χρήματα, όλα ακυρώθηκαν. Και κανείς, για την ώρα, δεν ξέρει αν και πότε θα γίνουν.

Την Κυριακή στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της τελετής, η θερμοκρασία ήταν στους 26,6 βαθμούς Κελσίου αλλά η υψηλή υγρασία έδινε την αίσθηση πως κάνει περισσότερη ζέστη. Ήταν όμως αρκετή για να προκαλέσει θερμοπληξία ή είναι τόσο εξασθενημένος ο οργανισμός της Χίλαρι; Η οποία, πάντως, δεν είχε ντυθεί ελαφρά. Φορούσε ένα πουκάμισο με ψηλό κολάρο και σκούρο παντελόνι με σακάκι. Τα μπλε γυαλιά ηλίου έκρυβαν τα μάτια της αλλά όχι και την ταλαιπωρία στο πρόσωπό της.

Όλα αυτά είναι βούτυρο στο ψωμί του Ντόλαντ Τραμπ. Ο οποίος μπορεί να πήρε πιστοποιητικό υγείας… fast track, όπως έχει παραδεχτεί ο γιατρός του, αλλά επίσης δεν δημοσιεύει τίποτα όσον αφορά στην υγεία του. Μόνο ότι είναι… «ταύρος» λέει. Δεν χάνει ευκαιρία όμως να αναφέρεται στην υγεία της Χίλαρι, να λέει πόσο κακή είναι και να τονίζει πως δεν μπορεί να εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Daily Mail, Politico και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε