Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Χιλή: Προς επανεκλογή η Μπατσελέτ

Χιλή: Προς επανεκλογή η Μπατσελέτ

Η πρώην πρόεδρος της Χιλής, Μισέλ Μπατσελέτ, προηγείται με μεγάλο προβάδισμα στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της χώρας, οι οποίες διεξήχθησαν την Κυριακή, αλλά όλα δείχνουν πως θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά την αντίπαλό της, Εβελίν Ματέι.

Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα βάσει της καταμέτρησης του 90% των ψήφων, η κεντροαριστερή Μπατσελέτ κέρδισε το 46,8% σε σύγκριση με το 25,1% που έλαβε η συντηρητική Ματέι. Οι δύο τους βρίσκονται πολύ μπροστά σε σχέση με τους άλλους επτά υποψηφίους.

Για να κερδίσει η Μπατσελέτ πρέπει να συγκεντρώσει το 50% των ψήφων

Στην περίπτωση που τα τελικά επίσημα αποτελέσματα επιβεβαιώσουν ότι η Μπατσελέτ δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των ψήφων, τότε θα πραγματοποιηθεί ένας δεύτερος εκλογικός γύρος στις 15 Δεκεμβρίου μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων, προκειμένου να καθοριστεί η διάδοχος του προέδρου Σεμπάστιάν Πινιέρα.

«Έχουμε κερδίσει τις εκλογές και τις έχουμε κερδίσει με μεγάλη διαφορά», είπε η Μπατσελέτ στους υποστηρικτές της από ένα ξενοδοχείο στο Σαντιάγο όπου παρακολουθούσε τα αποτελέσματα της εκλογικής μάχης.

Εμφανίστηκε γεμάτη σιγουριά και για το δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης, δίνοντας έμφαση στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες σκοπεύει να κάνει εάν κερδίσει την προεδρία της χώρας, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων. «Οι εκλογές αυτές δείχνουν ότι έχει έρθει η ώρα για μεγάλες αλλαγές», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πάμπλο Νερούδα πέθανε από καρκίνο και όχι από δηλητηρίαση

Πεδίο μάχης το κέντρο του Σαντιάγκο (ΦΩΤΟ)

Τον βασάνισαν μέχρι θανάτου γιατί ήταν ομοφυλόφιλος

Συγκλονιστική διαμαρτυρία για τα 40 χρόνια από το πραξικόπημα Πινοσέτ

Τον έψαχναν για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, τον βρήκαν στις… Άνδεις

Τους “έκοψαν” τη χολή! Απίστευτη φάρσα από εταιρία λογισμικού (VIDEO)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε