Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Yeni Safak: Στην Αθήνα ο Τσαβούσογλου στις 31 Μαΐου – «Βλέπουν» και συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν

Yeni Safak: Στην Αθήνα ο Τσαβούσογλου στις 31 Μαΐου – «Βλέπουν» και συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν

Όταν ο Νίκος Δένδιας είχε βρεθεί στην Άγκυρα πριν από μερικές εβδομάδες, σε εκείνη την επίσκεψη που εξελίχθηκε σε πρωτοφανές διπλωματικό μπρα ντε φερ, είχε καλέσει τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα. Και το ταξίδι αυτό θα γίνει τις επόμενες μέρες.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα βρεθεί στην Αθήνα την άλλη Δευτέρα, 31 Μαΐου, σύμφωνα με όσα γράφει η εφημερίδα Yeni Safak. Και το ταξίδι του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Ελλάδα θα έχει κι άλλο σκοπό εκτός από τη συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας θα ξεκινήσουν την προετοιμασία για την πρώτη, ύστερα από πολύ καιρό, συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν δεν αποκλείεται να γίνει στις 14 Ιουνίου στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ όπου θα βρεθούν οι δυο ηγέτες.

Κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό, όπως άλλωστε είχε κάνει και ο Νίκος Δένδιας στην Άγκυρα, όταν έγινε δεκτός από τον Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις