Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Zodiac Killer: Ομάδα ερευνητών ισχυρίζεται πως βρήκε το δολοφόνο που έσπειρε τον τρόμο

Zodiac Killer: Ομάδα ερευνητών ισχυρίζεται πως βρήκε το δολοφόνο που έσπειρε τον τρόμο
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Μια ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ φαίνεται να βάζει τέλος στην υπόθεση του Zodiac Killer, του κατά συρροή δολοφόνου που έσπειρε τον τρόμο στο Σαν Φρανσίσκο τη δεκαετία του 1960 και δεν συνελήφθη ποτέ.

Χρησιμοποιώντας νέα φυσικά και ιατροδικαστικά στοιχεία αλλά και πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, οι ερευνητές «Case Breakers», ισχυρίζεται πως αναγνώρισε τον άνδρα που ήταν ο διαβόητος Zodiac Killer στις ΗΠΑ.

Η αυτόνομη ομάδα, που αποτελείται από 40 ερευνητές, κατέθεσε και ένορκες καταθέσεις δικαστηρίων ενώ εξασφάλισε και φωτογραφίες από τον σκοτεινό θάλαμο του άνδρα, τον οποίο κατονόμασαν, κιόλας, με τον ίδιο να έχει πεθάνει από το 2018.

Από την πλευρά του, το αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο, τόνισε ότι η έρευνα είναι ακόμα ανοιχτή και συνεχίζεται, όπως και το FBI, το οποίο ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Η υπόθεση του ‘Zodiac Killer’ παραμένει ανοιχτή. Δεν έχουμε νέες πληροφορίες να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή».

Το CNN προσπάθησε να επικοινωνήσει με άτομα της οικογένειας του άνδρα που κατονομάστηκε, χωρίς αποτέλεσμα.

Ποιος ήταν ο Zodiac Killer

Ο Zodiac πιστεύεται πως είναι αυτός που έπραξε πέντε δολοφονίες στη βόρεια Καλιφόρνια από το 1968 έως το 1969, για τις οποίες δεν συνελήφθη ποτέ. Έγινε γνωστός για τον τρόπο που καυχιόταν για αυτές, στέλνοντας γράμματα στην αστυνομία αλλά και στα μέσα ενημέρωσης.

Ως αποδεικτικά στοιχεία, έστελνε μαζί με τα γράμματα και ματωμένα κομμάτια υφάσματος ενώ ισχυριζόταν πως σκότωσε έως και 37 ανθρώπους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις