Κόσμος

Α. Ελεφαντοστού: Ο απερχόμενος πρόεδρος κατηγορεί τον ΟΗΕ για πυροβολισμό εναντίον αμάχων

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού, Λοράν Γκμπάγκμπο, κατηγόρησε την Επιχείρηση των Ηνωμένων Εθνών στην Ακτή Ελεφαντοστού (Onuci) πως "πυροβόλησε πολίτες" και απαίτησε εκ νέου την αποχώρησή της από τη χώρα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Πράγματι, η Onuci πυροβόλησε συμπολίτες μας, δύο από τους συμπολίτες μας που είδατε στην τηλεόραση, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Αμπιτζάν”, δήλωσε ο Γκμπάγκμπο στη δημόσια τηλεόραση RTI.

Αναφερόταν σε ένα περιστατικό την περασμένη Τετάρτη, κατά το οποίο κυανόκρανοι στην Αμπιτζάν ενεπλάκησαν σε ένα εχθρικό πλήθος. Η Onuci είχε τότε επίσημα διαψεύσει ότι πυροβόλησε εναντίον του πλήθους.

“Δεν είναι ο ρόλος των δυνάμεων του ΟΗΕ να πυροβολούν τους πολίτες, ούτε ο ρόλος τους είναι να κάνουν πόλεμο. Ο ρόλος τους είναι να καθησυχάζουν κι όμως, από μια στιγμή και μετά, δεν καθησυχάζουν πια”, δήλωσε ο Γκμπάγκμπο.”Σήμερα, όταν η Onuci πυροβολεί πολίτες, αυτό δεν είναι φυσιολογικό και αυτός είναι ο λόγος που ζητώ την αποχώρησή της”, είπε. “Ζητώ πραγματικά την αποχώρηση της Onuci και την αποχώρηση του Μονόκερου που τη συνοδεύει”, επέμεινε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Εντάλματα σύλληψης για διαφθορά κατά προσώπων που συνδέονται με το τουριστικό σχέδιο της οικογένειας Τραμπ
Από τους 20 ανθρώπους που καταζητούνται, τέσσερις συνελήφθησαν το Σάββατο (13/6/26), ανακοίνωσε η ειδική εισαγγελία κατά της διαφθοράς, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο τουριστικό σχέδιο του Κούσνερ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
Αλβανία: Διαδηλωτές γκρέμισαν τους φράχτες στο εργοτάξιο στο υπό κατασκευή θέρετρο του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ
Οι Αλβανοί διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες κατά ενός σχεδιαζόμενου πολυτελούς θέρετρου που υποστηρίζεται από μια εταιρεία που συνδέεται με τον Τζάρεντ Κούσνερ
Protesters who say their land has been taken unjustly, tear down the fence where a tourist resort is to be built by the Adriatic coast, in Rrjoll, near Shkodra, Albania, June 13, 2026. REUTERS/Florion Goga