Κόσμος

Αδιέξοδο: Ο Νταβούτογλου επέστρεψε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου έθεσε τέλος και επίσημα χθες σε κάθε περαιτέρω προσπάθεια να σχηματίσει μια λειτουργική κυβέρνηση πριν τη λήξη της προθεσμίας της εντολής που είχε από το σύνταγμα ως τις 23 Αυγούστου.

Ο Νταβούτογλου επέστρεψε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχαν χθες στην Άγκυρα, είπε το γραφείο του προέδρου.

Θεωρητικά, ο Ερντογάν μπορεί να δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην αξιωματική αντιπολίτευση, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), όμως ούτε αυτό θεωρείται ικανό να σχηματίσει έναν λειτουργικό κυβερνητικό συνασπισμό πριν τις 23 Αυγούστου.

Εαν περάσει η προθεσμία χωρίς νέα κυβέρνηση, το σύνταγμα της χώρας απαιτεί τη διάλυση της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Νταβούτογλου από τον Ερντογάν και τον σχηματισμό ενός προσωρινού κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ κομμάτων που θα οδηγήσει την Τουρκία σε εκλογές εκ νέου το φθινόπωρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με 18 πυραύλους και 400 drones στην Ουκρανία – «Η Μόσχα πρέπει να νιώσει τις επιπτώσεις της τρομοκρατίας της»
2 νεκροί και τουλάχιστον 13 οι τραυματίες από τις νέες ρωσικές επιθέσεις - Σήμερα οι συναντήσεις Ζελένσκι με Αμερικανών αξιωματούχων στη Ρώμη στη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας
Κτίριο
Κατέρρευσε βιομηχανική σήραγγα στο Λος Άντζελες - Διασώθηκαν οι 15 εργάτες που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια
Οι αρχές με γερανούς προσπάθησαν να απομακρύνουν τα μπάζα και να ανασύρουν τους εργαζόμενους -  Η κατάρρευση της σήραγγας προκάλεσε ζημιές στις γραμμές επικοινωνίας
Σήραγγα
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα