Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Αφέθηκε ελεύθερος ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο ”ηγέτης” της Ρωσικής εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης

Αφέθηκε ελεύθερος ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο ”ηγέτης” της Ρωσικής εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης

Αφέθηκε σήμερα ελεύθερος ο επικεφαλής του “Μετώπου κατά την Διαφθοράς” Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος θεωρείται ως «ο ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης» στην Ρωσία. Ο Ναβάλνυ παρέμεινε κρατούμενος επί 25 ημέρες. 

Είχε καταδικαστεί επειδή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παραβίασε επανειλημμένως την νομοθεσία που αφορά την διεξαγωγή συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων. Το Δικαστήριο Σιμόνοφσκι της Μόσχας του είχε επιβάλει τότε την ποινή των 30 ημερών αναγκαστικής κράτησης, αλλά στις 16 Ιουνίου το αρμόδιο Δικαστήριο της Μόσχας μείωσε την ποινή του σε 25 ημέρες κράτησης.

Σήμερα το πρωί δημοσιογράφοι και υποστηρικτές του τον περίμεναν να βγει από ένα συγκεκριμένο κέντρο κράτησης, αλλά αφέθηκε ελεύθερος από άλλο, στο οποίο είχε μεταφερθεί νωρίτερα.

Οι υποστηρικτές του πάντως ετοιμάζουν διάφορες εκδηλώσεις, ενδεχομένως και για αύριο, μεταξύ των οποίων θα είναι και η διανομή της πρώτης προεκλογικής εφημερίδας του Ναβάλνι.

Την Τετάρτη πάντως η αστυνομία είχε πραγματοποιήσει έρευνες στα κεντρικά γραφεία του “Μετώπου κατά της Διαφθοράς” και σε χώρους όπου ήταν συγκεντρωμένοι μέλη του, και κατάσχεσαν όλο το προεκλογικό υλικό.

Το βράδυ της 11ης Ιουνίου και ενώ οι αρχές του είχαν επιτρέψει να πραγματοποιήσει την συγκέντρωση των οπαδών του στην λεωφόρο του Ακαδημαϊκού Σάχαροφ, ο Ναβάλνι την ακύρωσε και κάλεσε τους υποστηρικτές του να συγκεντρωθούν στην κεντρική οδό Τβερσκάγια, όπου την ίδια ώρα πραγματοποιούνταν εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την Ημέρα της Ρωσίας, που έχει ορισθεί ως ημέρα αργίας. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε